Ali Akay, Ayşe Gül Altınay, Berna Güler Müftüoğlu, Erdem Yörük, Dilek Hattatoğlu, İnci Gökmen, Meltem Ahıska, Şahika Yüksel, Vangelis Kechriotis ve Yahya Madra'ın da içinde olduğu 156 akademisyen açlık grevleri ile ilgili bildiri yayınladı.

'TALEPLER KARŞILANANA DEK DERS FAALİYETLERİNDE KÜRT SORUNU ÖNCELİKLİ OLACAK'

Akademisyenler, ders ve yazı faaliyetlerinde Kürt sorunu ve taleplerini öncelikli olarak gündeme alacaklarını duyurdu. Akademisyenler, "Kürt tutuklular anadillerinde savunma hakkına kavuşuncaya ve barış müzakerelerinin tekrar başlamasına imkan verecek şekilde Abdullah Öcalan'ın tecriti kaldırılıp, avukatlarıyla görüşmesi sağlanıncaya kadar, bilimsel toplantı ve konferanslar dahil olmak üzere akademik aktivitelerimizde, üniversitelerde verdiğimiz derslerimizde ve yazı faaliyetlerimizde, Kürt sorunu ve taleplerini öncelikli gündemimize alacağımızı duyuruyoruz" dedi.

'TÜM MESLEK GRUPLARINI ACİL EYLEME GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Türkiye'de devam eden 30 yıllık savaşın coğrafya halkları üzerindeki yıkımından bahseden akademisyenler, bildiride , "Savaş acilen durdurulmalı, yaraların tanınacağı ve zamanla sarılacağı alanlar ve siyasal olanaklılıklar oluşturulmalıdır. Barıştan yana bir tavır koymak için şu an yapılması gereken en acil eylem tutukluların açlık grevlerinin bir an önce durdurulması için harekete geçmektir. Buradayız. Bütün meslek gruplarını bu duruma karsı tavır göstermek üzere acilen eyleme geçmeye davet ediyoruz," açıklamasını yaptılar.