Mardin Büyükşehir Belediyesi Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, mazbatalarını aldı.

Mazbatalarını almak üzere İl Seçim Kurulu’na gelen eşbaşkanlara HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve partinin ilçe belediye eşbaşkanlarının da olduğu olduğu kalabalık bir grup eşlik etti.

Ahmet Türk, mazbatalarını almaları sonrası konuştu.

Tüm Mardin halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Türk, "Belediye elbette ki halkın hizmet göreceği bir yer. Bu hizmeti en güzel şekilde yapmak için bütün gücümüzle çaba içinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız. Büyük bir heyecanla halka hizmet etmeyi esas alacağız. Demokratik geleceği esas alan bir yaklaşımımız var. Bu ülkede demokrasinin kalıcı olması için, sorunların çözülmesi için çabalarımız olacak" dedi.

AÇLIK GREVLERİ İÇİN ÇAĞRI

Türk, bu sözlerinin devamında PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı devam eden açlık grevi eylemleri üzerinde durdu.

Türk, "Bugün çok zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzlerce insanımız tecridin kaldırılması ve demokratım bir gelecek için bedenlerini ölüme yatırmış. Buradan bugün hem Cumhurbaşkanı’na, hem Adalet Bakanı’na hem de halkımıza çağrıda bulunuyorum. İnsanlar yaşamlarını kaybetmeden buna müdahale etmeliyiz. Elbette ki hiçbirimiz bu ölümlerin olmasını istemiyoruz. Bunun önlenmesi için çaba içinde olunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mardin halkı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışma yürütüp, kentte çok şeyin değişmesini umduklarını söyleyen Türk, "Biliyoruz ki belediyede bugün hiçbir şey kalmamış. Biz buna rağmen çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

'ŞEFFAF VE ADİL OLACAĞIZ'

Türk ve beraberindeki heyet daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne geldi.

Belediyeyi devralmaları sırasında da konuşan Türk, belediyelerine 3 yıl önce kayyum atanmış olmasını hatırlatarak, "Bugün halkın iradesinin bir kez daha tecelli ettiği gündür" diye konuştu.

Gerçekleştirecekleri çalışmalarına dair ‘şeffaflık’ ve ‘adil yönetim’in altını çizen Türk, "Yaptığımız tüm çalışmaları halka duyacağız. Emekçilerin hakkını asla ama asla yemeyeceğiz. Halkımızın beklentilerine yanıt vermeyen bir duruş bizim açımızdan bu halkı temsil etmez. Bu konuda gereken düzenlemeleri de yapacağımızı ifade ediyorum. Siyasi partiyiz, kendimize göre kadro oluşturma halkımız var. Çalışacağımız üst düzey kadroda düzenlemeler yapacağız. Onun kararını bizler vereceğiz. Ama emekçiye ama çalışanın hakkını hukukunu koruyacağız" dedi.

Eşbaşkan Figen Altındağ da, verdikleri destek için Mardin halklarına teşekkür etti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı