Celal Talabani için baş sağlında bulunan Ahmet Türk, “Mam Celal Kürt halkının birliği için çok çaba gösterdi. Bu onun hayaliydi. Birlikteliğimizi sağlamalıyız” dedi.  

Ahmet Türk, Almanya’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri ve kurucusu Celal Talabani için başsağlığında bulundu. Talabani ile 35 yıllık bir tanışıklığının olduğunu söyleyen Türk,  "Kürt halkı için acı bir gün" dedi. Talabani’nin değerli bir siyasetçi olduğunu ifade eden Türk, “Kürdistan tarihinde Talabani’nin yeri başkaydı. Demokrasiye olan inancı ile onurlu bir kişiydi. Kürt halkının geleceği için çok hizmet etti” şeklinde konuştu. 

'KÜRT HALKI TALABANİ’Yİ MİNNETLE ANACAK'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Kürt halkının Talabani’yi minnetle anacağını belirten Türk, “Çok defa misafiri olduk. Her şekilde halkına hizmet etti. 1993 yılında barış için Başkan Abdullah Öcalan’ın yanına gitmiştik. Ateşkesi sağladık o dönem.  Hasta olduğu zaman da yanına gittim. Fakat şimdi cenaze törenine, hakkımda yurt dışı yasağı bulunduğu için katılamıyorum. Değerli kardeşim ve arkadaşımın cenaze merasimine katılamıyorum” diye konuştu. 

‘MAM CELAL’İN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ’

Talabani’nin birçok defa, “Sadece Güney Kürt halkını özgürleştirmez” dediğini aktaran Türk, Talabani’nin Kürtler arası birlik için de çok çaba gösterdiğini dile getirdi.

Talabani’nin yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen bu çabadan hiç vazgeçmediğini hatırlatan Türk, “Ortadoğu’da kötü bir durum söz konusu. Kürtler eğer birlikteliğini yakalayamazlarsa daha kötü bir duruma doğru sürüklenecekler. Mam Celal bunun için uğraşıyordu. Kendisi katılamazsa bile partisi bu çalışmalara katılıyordu. Güney Kürdistan’ın dostu olduğunu söyleyenlerin bugün yapılan referanduma nasıl yaklaştığını görüyoruz. Kürt siyasetçiler de bunu gözden geçirmeli. Birliğimizi sağlamalıyız. Birliktelik Mam Celal’in hayaliydi” ifadelerini kullandı.