Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yer alan Tendürek Dağı'nın yamacında yer alan Yukarı Tütek köyünde, HDP ve DBP öncülüğünde bugün yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi askerin bölgede operasyon başlatması üzerine PKK'liler ve askerler arasında çatışma çıktı. Genelkurmay ise olayı, "bölgede güvenlik önemlemi almak isteyen askerlere ateş açıldı, sonra çatışma çıktı" diyerek duyurdu.

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİNE 'ÇATIŞMA VAR' ENGELİ

DİHA'nın haberine göre ağaç dikimi etkinliği için Diyadin ilçe merkezinden ağaç dikiminin yapılacağı köye doğru yola çıkan yurttaşların önü sabah saatlerinde askerler tarafından kesilerek, köye gitmeleri engellendi. Geçişlerine izin verilmeyen yurttaşlara, askeri yetkililerce bölgede çatışma olduğu, güvenlik gerekçesi ile köye giriş ve çıkışların valilik tarafından yasaklandığı belirtildi.

Fidan dikimi organizasyonunda yer alan DBP Diyadin İlçe Eş Başkanı Nuri Şahin, fidan dikimi için geldikleri köy girişinde valilik kararı ile durdurularak köye alınmadıklarını belirtti. Askerlerin bölgede çatışma olduğunu kendilerine aktardığını belirten Şahin, alanda 4 askeri helikopterleri sürekli uçtuğunu, ancak bulundukları yerden kendilerine çatışma sesinin gelmediğini belirtti.

GENELKURMAY: ATEŞ AÇILDI, ÇATIŞMA ÇIKTI

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, organize edilen etkinlikte "Örgüt propagandası yapılacağı" ve "yurttaşların seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı" yönünde alınan istihbarat ile Ağrı Valiliği'nin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nca bölgeye sevk edilen askerlerin üzerine ateş açılması üzerine çatışma çıktığı ifade edildi.

"4 ASKER YARALANDI"

Çıkan çatışmada, 4 askerin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilirken, bölgeye insansız keşif uçağı, silahlı helikopterler ve karadan da takviye komando birlikleri sevk edilip, çatışmanın devam ettiği kaydedildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği konula ilgili yaptığı açıklamada, "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

Çatışmanın halen devam ettiği ve bölgeye çok sayıda takviye asker gönderildiği belirtildi.