Adıyaman'da, evlerinin kapılarının işaretlendiği öne sürülen mahalle sakinleri sokağa dökülerek olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanmasını istedi.

İddiaya göre, Adıyaman'da, Alevi vatandaşların ikamet ettiği mahallede 13 evin kapısı, bir otomobil ile bir sokak lambası direği kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce işaretlenirken, mahalle sakinleri yaşanan olayda korkarak huzursuz olduklarını belirterek, yetkililerden olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanmasını istediler.

Akşam saatlerinde Yeni Mahalle 1690 sokak içerisinde bulunan ve alevi kesiminin ikamet ettiği 13 evin kapısı, bir otomobil ile bir sokak lambası direği kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından keçeli kalemle çarpı işareti ile çizildi.

Çarpı işareti ile işaretlenen evlerde bulunan ev sahipleri durumu fark edince olayı polis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri inceleme ve araştırmalarda bulunurken, mahalle sakinleri korkudan kendilerini sokağa attı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ise, olay yerine gelerek olay hakkında bilgiler edinip vatandaşlar ile bir süre olay hakkında konuşarak vatandaşa olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Polis ekipleri inceleme ve araştırma çalışmalarında bulundu.

Yaşanan olayın bir gün sonrası mahalle sakinleri bir araya gelerek, yetkililerden olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanmasını istedi.

Huzursuz olduklarını belirten mahalle sakinleri, “Bu durum bizi oldukça huzursuz etti. Bu olay mezheplerden kaynaklanan bir olay değil. Bunu yapan kişi yada kişilerin amacı eminiz ki, bizleri huzursuz etmek. (show haber)

Mezhep konusuna gelince Adıyaman tüm mezheplerle kardeş olan bir yer. Bizlerin herkesle akrabalığı var, Alevisi, Sünnisi, Süryanisi ve başka mezhep mensupları ile bizler sürekli kardeşlik içerisinde yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Kimse bu kardeşliği bozamaz. Bizim tek amacımız bu olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanması ve neden yaptıklarını söylemeleridir” şeklinde konuştular. (show haber)