Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tartışmalı küçük yaşta evlilik yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, "Tecavüzcüsüyle evlenmeyi biz kaldırdık. 17 yaşından gün alan kişi velisi izin verirse evlenebiliyor. Özellikle roman vatandaşlarımız olmak üzere bazı yerlerde küçük yaşta evlilikler var. Maalesef Türkiye'de böyle bir sıkıntı var. Aileler baskı yapıyor bu çocuklar evleniyor ve erkek hapse giriyor anne dışarıda kalıyor. Aileler de azmettirmekten ceza alıyor" dedi.
 
Türkiye'yi ayağa kaldıran düzenleme için, "Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz" diyen Bozdağ, düzenlemenin Roman yurttaşlar için yapıldığı algısını yarattı. 

Bozdağ'ın açıklaması şöyle: 

Bizim kanunlarımıza göre 17 yaşından gün alan bir kişi mahkeme kararıyla evlenebiliyor. 18 yaşından gün alan bir kişi de velisi muvafakat ederse evlenebiliyor. Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık ama böyle de bir maalesef Türkiye'de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye dönük bir adımdır.