ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kurum dışından rektör olarak atanması sonrası devam eden protestolar hakkında açıklama geldi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Sözcüsü Ned Price, 'Türkiye'deki gösterilerden endişe duyduklarını' söyledi. Amerikan Dışişleri, 'gösteriler bağlamında kullanılan LGBTQ karşıtı söylemi kınadıklarını' da açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Partisinin Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır il kongrelerine AKP Genel Merkezi’nden canlı bağlantıyla katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülke teröristlerin hakim olduğu bir ülke olmayacak. Buna da asla fırsat vermeyeceğiz. Onun için de gereği neyse bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Artık bu ülke Taksim’deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır. Cudi’de, Gabar’da, teröristleri nasıl oralarda inlerine girdiysek bundan sonra da her yerde aynı şekilde buna devam edeceğiz. LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiasına ilişkin yayınladığı mesajda LGBTİ+'lar hakkında "sapkın" ifadesini kullandı.

Soylu'nun, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı" şeklindeki ifadeleri birçok kesimden "nefret söylemi" olarak değerlendirirdi.