HDP’li eski vekil Ertuğrul Kürkçü’nün avukatı Mustafa Bayram Mısır, müvekkili hakkında ‘terör soruşturması’ kapsamında üç ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada ‘zorla getirme kararı’nın olmadığını söyledi.

AA’nın servis ettiği haberde, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşmaya katılmayan ve isnat edilen suçlamalara ilişkin savunması alınamayan Kürkçü hakkında, önceki celsede nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazılmasına karar verildiğini kaydetmişti.

Haberde, savunma için mahkemeye gitmeyen Kürkçü hakkında Ankara 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin, sanığın savunmasının Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınması için ‘zorla getirme’ kararı çıkartılmasına karar verdiğini bildirmişti.

‘NORMAL SÜREÇ DEVAM’

Bianet’ten Ekin Karaca’nın haberine göre, avukat Mısır normal yargılama süreci dışında yeni bir durum, yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığını, Kürkçü’nün 3 Ekim 2018’de görülecek duruşmaya katılmaması halinde zorla getirilmesine karar verileceğini söyledi.