396 gündür tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık hakkında Twitter paylaşımları nedeniyle Anadolu Ajansı muhabiri Kerem Kocalar'ın ihbarıyla açılan davaya bir iddianame daha eklendi.

Kocalar'ın “Allah rızası için inceleyin” şeklindeki BİMER şikayetine dayanılarak hazırlanan ikinci iddianame ile Şık hakkında istenen hapis cezası 2 yıldan 3.5 yıla çıktı.

Şikayet konusu paylaşımlar Şık'a Cumhuriyet gazetesi davası kapsamında da suçlama olarak yöneltiliyor.

Ahmet Şık’a, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Kerem Kocalar’ın “Allah rızası için inceleyin” diyerek ihbar ettiği Twitter paylaşımları nedeniyle dava açılmıştı.

İhbar üzerine açılan dava kapsamında Şık’ın “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

İddianamenin İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Asım Ekren tarafından Şık'ı ihbar eden Kocalar'ın şikayetine dayanılarak bir iddianame daha hazırlandı.

İddianamede, aynı mahkemede açılan dava ile hazırlanan son iddianame arasında fiili ve hukuki irtibat olduğu öne sürülerek, suçun zincirleme olarak işlendiği iddia edildi.

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde söz konusu ihbara ilişkin bugün görülen duruşmaya Şık katılmazken, avukatı Can Atalay salonda hazır bulundu.

Avukat Atalay, Şık'ın uzun tutukluluk nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirterek, cezaevi koşullarında savunma hazırlamakta da güçlük yaşadığını söyledi. Avukat Atalay, Şık'ın mahkeme huzurunda savunma yapmak istediğini ifade etti.

Mahkeme de, Şık'ın bir sonraki duruşmaya getirilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 22 Mayıs'a erteledi.

Kaynak: CumhuriyeT