Türkiye'de 67 cezaevindeki 683 tutuklu ve hükümlünün 12 Eylül tarihinde başlattığı açlık grevi 53. gününe girerken, Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni 42 sivil toplum örgütü temsilcisi grevdekilere destek vermek amacıyla 1 gün açlık grevine giriyorlar.

Açık grevi eyleminin 5 Kasım Pazartesi günü saat 11.00'da Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubesi binasında başlatılacağı ve 1 gün süreceği öğrenildi.

KESK Hakkari Şubeler Platformu dönem sözcüsü Şerif Ateş, greve destek verilmesi çağrısı yaparak, "Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, Kürt sorununda tıkanan sürecin açılması ve toplumsal barışın sağlanması adına ölüme bedenini yatıran tutsakların taleplerine kulak verilmesi ve gerekli duyarlılığın sağlanması için bir günlük bir açlık grevi başlatıyoruz. Bizde bütün emek ve demokrasi platformu bileşenleri sendika ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile halkımızı destek amaçlı ve toplumsal duyarlılığı artırmak için sendika binamızda yapılacak greve davet ediyoruz."şeklinde konuştu.