Federe Irak Kürdistanı'nda 2014-15 Eğitim ve Öğretim yılı bugün başladı. Irak Kürdistanı'nda eğitim faaliyetlerinin sürüp sürmeyeceği merak konusu olan Işık Koleji öğretmenleri de ders başı yaptı.

Türkiye’de AKP Hükümeti’nin Fethullah Gülen Cemaati’ne ait yurt dışındaki dersanelerini kapatma girişimi ile gündeme gelen Federe Irak Kürdistanı'ndaki Işık Kolejleri’nde, yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte ders başı yapıldı.

Konuya ilişkin BasNews’e konuşan Fezaler Şirketi ve Işık Kolejleri’nden sorumlu bir kaynak, iddia edildiği gibi Türkiye’de yaşanan siyasal durumdan ötürü, kendilerine bağlı okullarda ders veren öğretmenlerin, Kürdistan Bölgesi’ni terk ettiklerine dönük haberlerin gerçekçi olmadığını belirterek, "Yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte, okullarımızda bulunan tüm kadrolu öğretmenlerimiz derslerde hazır bulundu. Işık Koleji öğretmenleri Kürdistan Bölgesi’ni terk etmemişi," dedi.

 Kendilerine bağlı okulların 1994 yılından beri Kürdistan Bölgesi’nde kesintisiz eğitim çalışması yürüttüklerini belirten kaynak, bölgede yaşanan her türlü değişim ve gelişmeye rağmen 20 yıldır çalıştıklarını ve sadece eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini öne sürdü.

Kürdistan Bölgesi’nin değişik kentlerinde bulunan Işık Kolejleri’nin 850 öğretim görevlisi bulunuyor ve bu kolejlerde yaklaşık 14 bin öğrenci öğrenim görüyor.