Göz çizdirme fiyatları birçok kişi tarafından tedavi kararı almadan önce merak edilen sorulardan biridir. Ancak bu soruya yanıt vermeden önce göz lazer operasyonları hakkında bilgi vermek daha doğru olacaktır.

Göz lazer operasyonları, uygun hastalara miyop, astigmat ve hipermetrop gibi göz kırma kusurları ile keratokonus hastalarında korneal çapraz bağlama yöntemini tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmaktadır. Sağlıklı bir görme imkanını ortadan kaldıran bu problemler, kişinin yaşam kalitesini düşürmekte olup, ileri derecelerde kendi başlarına günlük hayatlarına devam edebilme imkanlarını kısıtlayabilmektedir. Bu açıdan göz bozukluğu  derecesi belirli seviyelerin üstündeki hastalarda sağlıklı bir görme için kontakt lens veya gözlük kullanımı zorunlu olabilmektedir. Ancak lazer göz ameliyatları ile uygun hastalar için gözlük veya kontakt lens kullanımı da ortadan kaldırılabilmektedir. Birçok farklı çeşidi bulunan bu lazer operasyonları halk arasında yaygın olarak göz çizdirme olarak da bilinmektedir.

Son 20-25 yılda tıp alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde göz lazer operasyonları gün geçtikçe daha güvenli ve verimli hal almıştır. No Touch Laser, iLASİK ve LASİK gibi çeşitleri olan lazer operasyonlarından genellikle hastanın göz yapısına ve göz kırma kusuru bozukluğuna göre hasta için en uygun olanı uygulanmaktadır. Hangi hastaya hangi tedavinin uygulanacağına çeşitli tetkikler sonucunda karar verilmektedir.

Göz lazer operasyonlarının temelinde, lazer ışınları aracılığıyla gözün en dış tabakası olan ve ışığın göze ilk girdiği saydam tabaka olan korneanın sağlıklı bir görüş için yeniden şekillendirilmesi prensibi yatmaktadır.

Göz Lazer Ameliyatı Kimlere Uygulanabilmektedir?

  • Göz gelişimi 18 yaşına kadar sürdüğü için, lazer operasyonları 18 yaşından büyüklere uygulanabilmektedir.
  • Kornea kalınlığı uygun olan hastalara uygulanabilmektedir. No Touch Laser uygun koşulları taşıyan ve korneası ince olan hastalara da uygulanabilmektedir.
  • Önceki bir zamanda katarakt ameliyatı olmuş kişilere de uygulanabilmektedir. Bunun belli koşulları olmakla birlikte retinasında yırtık tespit edilmiş kişilere de yine belli koşulların sağlanmasıyla uygulanabilmektedir.
  • Aşırı yüksek olmayan astigmat ve hipermetrop hastaları ile birlikte yüksek dereceli miyop hastalarına da uygulanabilmektedir.
  • Kornea yüzeyinde çeşitli izler ve lekeler olan hastalara da uygulanabilmektedir.

Göz Lazer Ameliyatı Fiyatları

Göz lazer ameliyatı fiyatları, göz probleminin türüne ve derecesine göre değişmekte olup fiyat unsurunu etkileyen daha farklı etmenler de mevcuttur. Ayrıca göz lazer ameliyatı fiyatları, yapılan lazer operasyonu türü, kullanılan teknoloji ve işlemin yapıldığı merkeze göre de değişmektedir. Lazer tedavisine, detaylı göz muayenesi ve çeşitli tetkikler sonucunda karar verilmektedir. Bu nedenle yapılan detaylı tetkikler sonucunda fiyatlar hastaya özel olarak belirlenmektedir. Ayrıca ülkemizde göz lazer ameliyatı fiyatları diğer Avrupa ülkelerine göre daha makul düzeydedir. Ancak hem etik kurallar hem de yasal prosedür gereği internet ortamında net bir fiyat verilmesi söz konusu değildir.