Web sitenizin ziyaretçi sayısının artış gösterebilmesi için ve gelen ziyaretçilerin sizlere ulaşım sağlayabilmesi açısından Google’da 1 sayfada yer alması oldukça önemlidir. Peki, Google’da 1. Sayfaya nasıl çıkarım? Diyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. İzmir SEO Uzmanı İrem Özdemir tarafından konuyla ilgili tüm faydalı bilgiler sizler için bu makalede derlenmiştir.

Web Sitem Google’da 1. Sayfaya Nasıl Çıkar?

İnternet sitenizin Google’da 1. Sayfaya çıkabilmesi için yapılması gereken birçok konu yer almaktadır. Öncelik olarak sitenizin alt yapısı SEO açısından uyumlu olmalıdır. İçeriklerinizin %100 özgün olması, içeriklerin içeriğinde anahtar kelimelerin kullanılması, etiketlerin doğru şekilde yapılması, meta açıklamalarının SEO uyumlu olarak yapılması, görsel açıklamalarının ve boyutlarının da Google’da sıralamada çıkabilmesi açısından uyumlu şekilde yapılması gerekmektedir.

Web Sitenizin Sıralaması Nasıl Yükselir?

  • Anahtar kelimelerin doğru şekilde kullanılması,
  • Site dışı SEO çalışmalarının düzenli bir şekilde takibi sağlanarak yapılması,
  • İçeriklerinizin uzun olmasına ve özgün içeriklerin üretilmesine özen göstermeli,
  • Site içerisinde link kullanımı,
  • Sitenizin hızında artış olması açısından çalışmaların doğru şekilde yapılması,
  • Kalite açısından yüksek backlink alınmasına özen gösterilmeli,
  • Görsel açıklamalarının ve boyutlarının SEO açısından uygun şekilde olmasına dikkat edilmesi,
  • Düzenli olarak yazı içeriğinin üretilmesi,
  • Sitenizin mobil açısından da uyumlu olmasına da özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Yeni Web Sitesi Google’da Ne Kadar Süre Sonra Çıkar?

Yeni bir web sitesi Google’da ne kadar süre içerisinde çıkar? Sorusu oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu soruya kısa bir şekilde cevap verilmesi durumunda: Bulut web sitesi ile kurulumu sağlanan web sitesinin Google’da yer almakta olan şartlara bağlı olmasıyla birlikte yaklaşık olarak 2 saat içerisinde gerçekleşmektedir. Ancak bu şartlar dışında yeni açılmakta olan bir web sitesinin Google üzerindeki arama sonuçlarında çıkması açısından yaklaşık olarak 1 ila 2 hafta aralığında beklenmesi söz konusudur.

SEO Neden Önemli?

Sitenize ziyaret eden kişilerin sayısının organik yöntemler ile birlikte artış görülmesi ve Google’daki sıralamanın daha kalıcı bir şekilde olması açısından SEO çalışmalarının yapılması oldukça önemlidir. Hedeflenen anahtar kelimeyle birlikte web sitenizin sıralamada üst sıralarda yer alınabilmesi açısından ihtiyaç olmaktadır. Aynı zamanda sitenizin maksimum düzeyde geri dönüş kazanması açısından da SEO çalışmalarına oldukça ihtiyaç duyulmaktadır.

SEO Çalışmaları Ne Kadar Sürer?

SEO çalışmaları ne kadar süre devam etmesiyle ilgili kısaca bir açıklamak gerekirse, SEO çalışmaları süreç içerisinde geri dönüş sağlanmaktadır. Bu yüzden SEO çalışmalarının devamlılığı sağlanması gereken çalışmalardan biridir. Google tarafından sürekli olarak yeni güncellemelerinin yapılmasından kaynaklı doğru zaman içerisinde doğru taktikler ile birlikte müdahale edilmesine ihtiyaç duyulan çalışmalardandır.