Günümüzde en sık kullanılan arama motorlarının başında Google yer alıyor. Sektörün devi olarak nitelendirilen Google, %87’lik küresel bir pazar payına sahip. Güçlü bir arama motoru olarak karşınıza çıkan Google, elindeki bu güç sayesinde algoritmalarla aramalara dair çeşitli bilgiler içeriyor. Buna göre arama motoru üzerinden bir kullanıcının aradığı her şeyi, ne zaman araştırdığını ve nereden girdiğini kolayca belgeleyebiliyor. Google elde ettiği verileri depolayarak, Google Trendler ürünü sayesinde görüntülemeyi kolaylaştırıyor. Google Trendler aracılığı ile tüm dünyada çeşitli bilgileri kolayca elde etmek mümkün hale geliyor.

Google Trends yapısı gereği sadece Google’dan yapılan araştırmaları bize veri olarak sunabilir. Burada araştırma yaparken trendlerdeki arama sonuçlarını filtrelemek için noktalama işaretlerinden yardım alabilirsiniz. Buna göre Google Trends araştırmaları için kelimenin başına ve sonuna çift tırnak “” konulduğunda kelime o halde algılanır. Aynı zamanda 2 kelime arasına + ifadesi ekleyerek de daha anlamlı bir arama gerçekleştirebilirsiniz.

Google Trends Faydaları Nelerdir?

Kullanıcı odaklı çözümler sunan Google Trends ile çeşitli avantajları bir arada deneyimleyebilirsiniz. Genel olarak tüm dünyada arama yapmanızı ve yeni şeyler keşfetmenizi sağlayan Google Trends kullanımının faydaları şöyle sıralanabilir; 

      Tüm dünyada hangi konularda arama yapıldığını kolayca görmenizi sağlar.

      Google Trends ile  senelik ve özel günler noktasında dönemsel bilgilere erişerek, bu bilgiyi çalışma alanınızda kullanabilirsiniz.

      Çeşitli bilgiler sayesinde reklam ve kampanyalarda etkin adımlar atabilirsiniz.

      Tek seferde her grupta 25 kadar terim olabilecek şekilde beş terim grubunu karşılaştırmanız mümkündür.

      Karşılaştırma yaparak hangi kelime ya da terimin daha popüler olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

      Google Trends sayesinde gündemi takip ederek güncel arama sorgularına erişebilirsiniz.

      Güncel arama sonuçları sayesinde sezonluk olabilecek iniş ve çıkışları tahmin etmeniz kolaylaşır.

      Seçtiğiniz anahtar kelimelerin yılın hangi dönemlerinde daha çok aratıldığını görmeniz mümkün hale gelir.

Markanıza ve işletmenize özel çözümler sunan seo ajansı ile yola çıkmak için https://www.bigbang-digital.com/ ile iletişime geçebilirsiniz.