Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan faciası yaşandı. Madendeki faciada 16 işçi toprak altında kaldı. 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Toprak altında kalan 13 işçiyi arama çalışmaları sürdürülüyor. İşçilerin kimlikleri belli oldu. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riski çalışmaları olumsuz etkiliyor.
 
Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda ilk belirlemelere göre 3 işçi hayatını kaybetti. Mahsur kalan 13 işçinin kurtarılması için madene çevre illerden ambulanslarla arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgede arama çalışmaları sürüyor.
 


İşçilerin kurtarılması çalışmaları sürerken, heyelan olduğu sırada iş makinaları ile çalışan ve toprak altında kalan 16 kişinin kimlikleri de açıklandı.

Resmi makamların açıkladığı cenazesine ulaşılan 3 kişiyle birlikte heyelan altında kalan 16 kişinin adları ve memleketleri şöyle:
 
1- Savaş Kızılkan: Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)
 
2- Kerem Arat : Ekskavatör operatörü (Şirvan ilçesi Derinçay köyü)
 
3- Murat Ant : Ekskavatör operatörü, (Şirvan ilçesi Madenköy)
 
4- İbrahim Kılınç: Ekskavatör operatörü, (Siirt)
 
5- Kasim Tari : Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)
 
6- Şefik Tuncer : Ekskavatör operatörü (Batman)
 
7- Sedat Bulut : Rok operatörü (Şirvan ilçesi Otluk köyü)
 
8- Abdurrahman Sönmezsoy : Rok operatörü (Batman)
 
9- Reşit Can : Kamyon şoförü, (Siirt Yağmurtepe köyü)
 
10- Halil Başer : Kamyon şoförü (Siirt Kurtalan ilçesi)
 
11- Mahmut Batumak : Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Taşkaya köyü)
 
12- Bedrettin Caylı: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Yatağan köyü)
 
13- Nusret Beyazalma: Kamyon şoförü (Van Edremit)
 
14- Yavuz Yıldız: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi)
 
15- İsmail Tekin: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)
 
16- Abdulbaki Aydın: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

'KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILMIYOR'

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, devlet yetkililerinin açıklamalarının aksine Siirt Şirvan’da göçük meydana gelen madende saat 12.15 itibariyle hiçbir kurtarma çalışmasının yapılmadığını söyledi.
 
Birgün’e konuşan Konca, şunları kaydetti: “Burada hiçbir ciddi çalışma yok. Valiliğin açıklamaları var, ‘Kriz masası oluşturuldu, hummalı bir kurtarma çalışması yürütülüyor’ diyorlar, şu anda olay yerinde, heyelanın olduğu yerde hiçbir şey yok! Çalışma durdurulmuş, AFAD yetkililerini arıyoruz, niçin durdurduklarını öğrenmek istiyoruz ve öğrenemiyoruz. Orada hâlâ canlı insanların olduğunu söylüyorlar, ama biz hiçbir muhatap bulamıyoruz. Aradığımızda telefonla doğru bilgi de alamıyoruz.”