Gezi ayaklanması sırasında gözlerini kaybedenler birlikte hareket etme kararı aldı. "Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu"nda yaşamını yitirenlerin aileleri ile polis şiddeti sonucu yaralananlar da yer alıyor. Platformun temel taleplerinden birisi gaz bombası ve plastik mermi kullanımının yasaklanması.

ETHA'nın haberine göre; Gezi direnişi sırasında gözlerini kaybedenler bir araya gelerek birlikte mücadele kararı aldı.

Gezi'de gözünü kaybeden ve sonrasında ev hapsi verilen ESP üyesi Çağdaş Küçükbattal'ın evinde yapılan toplantılar sonucunda "Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu" kurulması kararı alındı. Toplantıya Taylan Kesanbilici, Selim Poyraz, Uğur, Burak Ünveren, Sepehr Vahabi, Erdal Sarıkaya, Murat Can Top katıldı.

Platform, önümüzdeki günlerde kuruluşunu duyuracak. Platform, Gezi isyanında yaşamını yitirenlerin aileleri, yaralananlar ve polis şiddetinden mağdur olan herkesin başlattığı hukuki süreçte birlikte hareket etmeyi, gaz bombası ve plastik mermi kullanımının yasaklanmasını ve yeniden gelişecek toplumsal bir ayağa kalkışta dayanışma ağının oluşturulmasını, olası bir durumda yaralıların tıbbi ve hukuki sürecinde destek olmayı amaçlıyor.