Ziraat Bankası ilk kurulan Cumhuriyet bankalarından birisidir. 19. Yüzyılın başlarında kurulmuştur. Tarımda öncelikli vermiş olduğu destekleri ile oldukça dikkat çekmektedir. Ayrıca mülk kredilerinde şüphesiz dikkat çeken öncü bankalardandır. Ziraat Bankası birden fazla şubesi ile Ekspertiz konusunda uzman şirketler ile birlikte çalışmaktadır.

İnsana oldukça değer veren Ziraat Bankası köklü bir yapıya sahiptir ve insan emeğine olduğundan fazla değer verir. Halka olan bu desteği ile yatırımlara önem veren Ziraat Bankası Ekspertiz ücretleri konusunda ise oldukça makul bir bütçeye yer ayırmaktadır. Ekspertiz ücretleri değerlendirme ve zaman açısından farklı olduğundan fiyatlarında da oldukça farklılık gösterebilmektedir. Mülkün metrekaresi gibi kriterler Ekspertiz ücretlerinin belirlenmesinde önemli yer tutmaktadır.

Ekspertiz Ücreti Bankalara Göre Değişiklik Gösterebilir.

Ekspertiz raporu alınacak konut kredisi için alınmak istenen konutun durumunu belirtir. Banka ise bu rapora göre kredi belirler. Evin değerine göre müşterisine kredi kullandırır. Ekspertiz raporu mülkün değerinin ne olduğu, piyasaya göre mülkün ederinin ne kadar olduğu ile ilgilenir. Kredi alınacak bankalara göre değişiklik gösterebilir. Bununla beraber evin bulunduğu bölge incelenir. Konutun güvenliğinden merkeze yakınlık durumu gibi birden fazla kriter göz önünde bulundurulur. Bilgiler bir raporda toplanmak sureti ile kredi kullanılacak bankaya sunulur ve banka buna göre kredi kullandırır.

Ziraat Bankasında Ekspertiz Ücret Fiyatlandırılması Nasıldır?

Ziraat Bakası konut kredisi için 120 aya kadar uzanan vade seçenekleri sunmaktadır. Ekspertiz raporuna göre alınacak konutun en fazla Ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi kullandırmaktadır. Alınan konut kredinin geri ödenmesi sürecinde ipotek olarak tesis edilmektedir. Ziraat Bankasında konut kredilerinde Ekspertiz ücretleri 360 Türk Lirasından başlamaktadır. En yüksek ise 1.440 Türk Lirası olarak değişmektedir. Yani ortalama olarak bir konut için hazırlanan raporun maliyeti 900 Türk Lirasını bulabilmektedir.

Ziraat Bankası Ekspertiz ücretleri konutun değeri ve büyüklüğü gibi nedenlere göre değişebilmektedir. Ayrıca konutun türü ve çevresinde bulunan yapılarda önemlidir. Uzmanlar bir takım kriterlere göre maliyet çıkarırlar. Ve bu maliyet ile müşterilerin almak istedikleri yapı için kullanılacak olan kredi miktarı belirlenir. Bankada bu rapora göre müşterisine kredi kullandırır.

https://www.konuttakredi.com/ziraat-bankasi-ekspertiz-ucretleri/