Sektörde ki varlığınızı korumanın en doğru yolu tescilli bir marka sahibi olmaktan geçer. Eğer hizmet verdiğiniz alanda tescilli bir markaya sahip değilseniz haklarınızı korumanızda çok kolay olamaz. Ürün ve hizmetlerinizde hak sahibi olmak ve sektörde ki haklarınızı korumak için işlemini ücretsiz olarak yapın.

Gönderdiğiniz formu sonrasında uzman marka tescil ekibi tarafınıza dönüş yaparak hızlıca markayı alıp alamayacağınız konusunda size bilgi verecektir.

Marka ve Paten Arasında ki Fark Nedir?

Sıklıkla yaptığımız hatalardan bir tanesi de marka ve patenti aynı sanmamız. Aslında her ikisi de farklı terimlerdir. Marka ile isim hakkınızı koruma altına alırken, patent ile icadınızı koruma altına alırsınız. Bu konuda da destek ve bilgi almak için sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ülkemiz artık marka ve patent konusunda oldukça bilinçli bir durumda. 2020 yılı itibari ile ortalama olarak her ay 10.000 marka başvurusu yapılmaktadır.

Sizde işletmeniz, ürününüz yada hizmetiniz için marka tesciline gereken önemi göstermelisiniz. Sizi ancak tescilli bir marka hak sahibi yapar.

Marka Kaç Yıllıktır?

Tescilli bir markanın koruma süresi başvuru tarihi itibari ile 10 yıldır. Tescilli markanızı 10 yıllık periyotlar halinde yenileyebilirsiniz.

Marka Sınıfıları

TPE’de 45 marka sınıfı vardır. 1’den 35. Sınıfa kadar olan sınıfılar üretim, 36-45 arası ise hizmet sektörünü koruma altına almaktadır. Sizler marka tescil sorgulama yaparken bir veya birden fazla sınıfta marka başvuru yaparak isminizi faaliyet gösterdiğiniz alanlarda koruma altına alabilirsiniz.