Son yıllarda besin takviyeleri son derece popüler olup dengeli beslenmenin sağlanamadığı durumlarda ek olarak bir ya da daha fazla besin maddesinin alınmasını sağlayan ürünler besin takviyeleri olarak adlandırılıyorlar. Fast food ağırlıklı beslenme, sigara kullanımı ya da dumanına maruz kalınması, yoğun stres altında bulunulması ve buna benzer birçok farklı nedenden dolayı günümüz insanlarının sağlığı olumsuz yönde etkileniyor. Yalnızca sebzelerin ve meyvelerin tüketilmesi bu olumsuz etkinin kaldırılmasında yeterli olamadığından güne daha dinç başlamak ve vücutlarının bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler besin takviyeleri kullanmayı tercih edebiliyorlar. İçeriğinde; minerallerin, bitkisel ilaçların, probiyotiklerin, vitaminlerin, amin asitlerin ve enzimlerin bulunduğu besin takviyeleri kapsül, sıvı, toz ya da tablet şeklinde bulunabiliyor.

Her insanın sağlığı için vitaminlere ve minerallere ihtiyacı bulunuyor. Yiyeceklerde bu besin maddeleri doğal olarak bulunsa da düzenli ve dengeli bir beslenme sağlanamadığı takdirde vücudun tüm ihtiyaçlarının karşılanamaması söz konusu olabiliyor. Bu durumda günlük olarak alınan besin takviyeleri, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerinin alınmasında önemli bir rol oynayabiliyor. Ancak besin takviyeleri alınırken bunların sağlıklı bir diyetin yerini alamayacağının bilinmesi ve diyeti desteklemek amacıyla tüketilmesine dikkat edilmesi uzmanların tavsiyeleri arasında yer alıyor.

Belirli bir yaşa gelmiş ya da herhangi bir kronik rahatsızlığı olan bireylerin besin ihtiyaçları artabiliyor ya da değişiklikler gösterebiliyor. Bu nedenle bu kişilerin dengeli bir beslenme programı uygulamalarına ek olarak besin takviyeleri kullanmaları gerekliliği oluşabiliyor. Düzenli olarak dışarı çıkamadığı için güneş ışığından yeterince yararlanması mümkün olmayan yaşlıların D vitamini takviyesine ihtiyaçları olabiliyor. Aynı zamanda bu kişiler; folik asit, B12 ve B6 eksiklikleri de yaşayabiliyorlar. Bunun yanı sıra bazı kişilerde yaşlanmanın ve kullanılan ilaçların yol açtığı doğal sonuçların, bedenin bazı besin maddelerini absorbe etmesine engel olduğu durumlar da söz konusu olabiliyor. Besin takviyeleri seçilirken çok yüksek dozda mineral ve vitamin tüketimi ile karşı karşıya kalınmaması için kullanılan ürünün günlük ihtiyacın tamamını karşılamamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Besin takviyelerinin yüksek dozda alınmaması da son derece önemli olup fazla miktarda tüketilmesi özellikle yaşlılık döneminde zehirlenmelere yol açabiliyor.

Bununla birlikte herhangi bir hastalığın tedavisi amacıyla özel olarak geliştirilmiş ya da hastalıktan koruma özelliği olduğu iddia edilen ürünlerin kullanılmasından önce mutlaka doktor tavsiyesi alınması gerekiyor.

Yılın Dört Mevsimi En Uygun Fiyatlar Turuncu Kasa’da

Renkli nemlendiriciler yüzü nemlendirmesinin yanı sıra ten rengi ile uyumlu bir tona da sahip bulunuyorlar. Fondötenden daha hafif yapıda olan renkli nemlendiricilerin kapatıcılıkları az ya da orta derecede oluyor. Renkli nemlendiriciler uygulanmadan önce normal yüz nemlendirici ile nemlendirme işlemi yapılıyor. Ardından renkli nemlendiriciler az miktarda olmak koşuluyla yanaklara, alın, burun ve çene kısımlarına sürülüyor. Parmakla, fırçayla ya da süngerle dağıtılabiliyor. Fırça kullanılacağı durumlarda yumuşak ve sık kıllı fırçaların kullanılması öneriliyor. Bu sayede ürün daha iyi bir şekilde dağıtılabiliyor. Uygulamanın sünger ile yapılacağı durumlarda az miktarda ürün yüze bırakılıyor. Ardından süngerle ürün yüze iyice yediriliyor.

Ciltte tam kapatıcılık sağlayan fondötenler ağır formüllerinden dolayı özellikle yaz aylarında iyi bir seçim olamayabiliyor. Terlemenin de arttığı sıcak havalarda fazla makyaj yapıldığında istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabiliyor. Ancak renkli nemlendiriciler doğal ışıltıyı öne çıkarıyor ve cildin nemsiz kaldığı yaz günlerinde son derece iyi bir alternatif haline gelebiliyor. Renkli nemlendiriciler tüm cilt tiplerine zahmetsiz ve doğal bir görünüm kazandırıyor. Cildin nem ihtiyacını son derece başarılı bir şekilde karşılayan renkli nemlendiriciler içeriğindeki antioksidan, mineral ve SPF sayesinde kadınların yüzünü çevresel etkilere karşı koruyan renkli nemlendiriciler, yaz mevsiminde büyük bir konfor sağlıyor.

Turuncu Kasa Online Mağazası İle 7/24 Hizmetinizde

Turuncu Kasa pek çok farklı kategoride yer alan binlerce çeşit ürünü aynı çatı altında toplamış olmakla birlikte ürün çeşitliliğini her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. Turuncu Kasa outlet ürünler kategorisinde stok fazlası bulunan, son kullanma tarihi yaklaşmış ya da ürün tamamen sağlam olmakla birlikte ambalajında küçük hasarlar bulunan ürünleri ekstra indirimler uygulayarak satışa sunuyor. Turuncu Kasa’nın outlet ürünler sürekli olarak yenileniyor. Turuncu Kasa müşterileri diğer kategorilerin yanı sıra outlet ürünler kategorisini de yakından izleyerek en kaliteli ürünlere en ekonomik fiyat avantajlarından yararlanarak ulaşma şansını elde edebiliyorlar. Sektördeki pazar payını sürekli artıran Turuncu Kasa hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmetleri ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı başarıyor. Turuncu Kasa müşterileri https://www.turuncukasa.com/ adresindeki online mağaza üzerinden 7/24 kesintisiz alışveriş yapma imkanını elde edebiliyorlar. Dünyanın ve Türkiye’nin en kaliteli markalarının en çok tercih edilen ürünlerini müşterilerine sunan Turuncu Kasa’nın özel indirimlerinden yararlanabiliyor, birbirinden farklı kategorilerde bulunan sayısız ürünü en uygun fiyatlarla ve Turuncu Kasa’nın güvencesi ile satın almanın tadını çıkarabiliyorlar.