İlk yapılış tarihi tam olarak bilinemeyen, belki de insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahi olan sallanan koltuk modelleri ve sallanan berjer her daim yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur. İnsanlar yaşantıları boyunca her zaman kaliteyi ve konforu aramış ve bunlara ulaşabilmek için çalışmıştır. Sallanan koltuklar her zaman filmlerde dahi, lüksü zenginliği ve gösterişi simgelemiştir.

Günümüz teknolojisi ve imkanları ile üretilen sallanan koltuk modelleri ve berjerler artık çok daha kaliteli ve son derece şık bir görünüme sahip olmaktadırlar. Bu koltuklar film ve dizi karelerinde insanlara hep yaşlılığı ve gösterişi simgeleme şeklinde ifade edilmeye çalışılmıştır. Evin bir köşesinde dekor amaçlı gibi gösterilmişlerdir. Oysa sallanan koltuk ve sallanan berjerler kesinlikle sadece yaşlılara hitap etmemekte ve lüks evlerde dekor amacı taşımamaktadır.

Bilimsel verilerle de kullanan kişilerin açıklamalarından da anlaşılmaktadır ki, her yaşta insana hitap edebilmekte ve her evde gayet hoş durmaktadır. Sallanan koltuk modelleri ve sallanan berjer günümüzde özellikle emzikli annelerin en çok tercih ettiği ürünlerden olmaktadır. Anneler bebeklerini kucaklarına alarak bu koltuklarda rahatça geriye yaslanmakta ve hiçbir bel ağrısı şikayeti yaşamadan bebeklerini emzirebilmektedir. Bir yanan annesini emen ve bir yandan da ahenk içerisinde sallanan bebekler huzur dolu mışıl mışıl bir uykuya dalmaktadır. Böylece bebeklerinizi ekstra bir sallamaya ihtiyaç kalmayıp, annelerde rahat etmektedirler.

Sadece anneler de değil; yaşlılar, küçük çocuklar, gençler ve çalışan insanlarda sallanan bu koltuk modellerinden istifade edebilmekteler. Özellikle yoğun çalışma temposundan dolayı bel ve sırt ağrısı yaşayanlar kesinlikle sallanan koltuk modelleri ve sallanan berjer almalı ve kullanmalıdır. Çünkü doktorlar özellikle bel fıtığı olan insanlara bu koltukları önermektedir. Sebebi ise 5’er dakika topukları, ayakları ve parmak uçları ile kendilerini iterek sallamaları bel fıtığı ağrısına çok faydalı olmaktaymış.

Bunun yanında hamile olan anne adaylarının yaşadıkları bel ağrıları ve ayaklarda oluşan varisler içinde çok faydalı olduğu bilinmektedir. Görüldüğü gibi birçok özellikleri bulunan sallanan koltuk modellerinin günümüzde üretimi oldukça yaygınlaşmış ver bütçeye hitap eder hale gelmiştir. Sizde kendinize ve ailenize sağlık açısından son derece faydalı bu koltuklardan bir an evvel almayı ihmal etmeyin. Detaylar için lütfen tıklayınız Selim Aksesuar .