Günlük hayatın koşuşturmacası, telaşı derken aynı vücudumuz birçok farklı etkene maruz kalarak saç ekimi yapılması gerektirir. Vücudumuzun dış dünyayla en çok temas eden yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle saçlar çok fazla dezenformasyona uğrar ve dökülebilir. Tabi ki saç dökülmesinin tek nedeni dış dünyadan kaynaklanan yıpranmalar değildir.

Genetik faktörler, stres ve benzeri daha birçok faktörde saç kayıplarına yol açar. Yaşanan saç kayıpları kişiyi sadece görünüş olarak etkilemekle kalmaz; psikolojik olarak da etkiler. Bu durumdan etkili ve kalıcı bir şekilde kurtulmanın yolu ise saç ekimi fiyatları yöntemidir.

Saç Ekimi

Saç ekimi işlemi cerrahi bir işlemdir ve bu alanda uzman olan kişilerce gerçekleştirilir. Saç dökülmesi yaşayan kişiler için oldukça etkili bir işlemdir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemi kısaca saçların yoğun olduğu bölgeden seyrek olduğu bölgeye aktarılması olarak tanımlanabilir. Bu sayede seyrek olan bölge saç açısından daha zengin bir hale gelir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişinin ilk olarak 24 yaşından büyük olması gerekir. Ayrıca bu kişinin genel sağlık olarak herhangi bir problemi olmamalıdır. Bunun yanında hastanın greft sayısı ve donör bölgesi yeterli olması son derece önemlidir. Bu şartları karşılayan kişilere cinsiyet fark etmeksizin saç ekimi işlemi uygulanabilir.

Saç Ekiminin Temel Aşamaları

Saç ekimi ilk olarak kişinin bu işleme karar vermesi ile başlar. Bu şekilde başlayan süreç kişinin kan testi ve saç analizi yapıldığı hazırlık ve planlama süreci ile devam eder. Ardından belirlenen bölgelerden greft toplanır ve bu greftlerin yerleştirileceği kanallar açılır. Açılan kanallara greftlerin yerleştirilmesinin ardından ise saç ekim işlemi tamamlanmış olur. Saç ekimi işlemi kullanılan tekniğe göre değişmekle beraber genellikle 5-6 saat aralığında tamamlanabilen bir işlemdir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi fiyatları konusunda hasta mutlaka bilgi sahibi olmalıdır. Hasta bu işleme karar vermesinin ardından detaylı bir şekilde araştırma içerisine girmelidir. Ancak çevreye danışıldığı zaman kulaktan dolma bilgiler bire bin katılarak yayıldığı için kişinin yanılma olasılığı son derece yüksektir. Bu nedenle en güvenli olan yöntem bu alanda uzman olan bir doktora danışmak olacaktır.

Bunun yanında saç ekimi konusunda kesin olarak kararlı olan kişiler yaptıracakları işlem öncesi iyileşme sürecini geciktirebilecek olan alkol ve sigara gibi olumsuz alışkanlıkları en az bir hafta önceden terk etmelidir. Bu durum tedavi sonrası iyileşme sürecine katkı sağlar.

Saç Ekimi Sonrası

İşlemin tamamlanması ardından işlem uygulanan bölgenin çok iyi bir şekilde korunması gerekir. Hastaya işlem sırasında narkoz verilmesinden kaynaklı olarak eve dönüşte yanında bir yakınının bulunması oldukça isabetli bir karar olacaktır. Saç ekimi fiyatları süreci her ne kadar 5-6 saat gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde tamamlanabilse de iyileşme süreci bu kadar kısa değildir.

Bunun yanında özellikle ilk gece hastanın hafif dikey şekilde uyuması ve ağrı, sızı olsa bile o bölgeye dokunmaması gerekir. Ayrıca hasta iyileşme süreci içerisinde terlemeye neden olacak spor aktivitelerine ve cinsel hayatına bir süre ara vermelidir. Yine iyileşme süreci içerisinde bulunan hastanın yüzmesi de kesin suretle yasaktır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları hakkında kesin bir rakam söylenmesi mümkün değildir. Fiyat belirleme içlemi uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek olan muayene ardından belirlenir. Saç ekimi yapılacak olan alanın ne derece büyük olduğu fiyatlandırma konusunda son derece önemli rol oynar.

Ekilecek olan greft sayısı yapılacak olan işlemin fiyatlarını da doğrudan etkiler. Greftler genellikle 2-3 lira aralığında değişir. Saç ekimi fiyatları da böylece merkeze göre farklılık gösterir.

https://www.retouchbody.com/tr/sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.