Hepimiz bu ünlü şehri illaki etrafımızda ki insanların bize anlattığı hikayelerden duymuşuzdur ama nedir bu şehri bu kadar özel yapan şey, gelin bir bakalım. Bitmek bilmeyen enerjisiyle Türkiye’nin en büyük üçüncü büyük şehri olan İzmir, büyük bir şehir olmanın yanı sıra, doğal güzellikleri, zengin tarihi ve sınırsız etkinlik çeşitleriyle, sadece ülkemizde değil bütün dünyada en çok ziyaret edilen lokasyonlardan biri haline gelmiştir. İşte o görülmeye değer harikalardan bazıları.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İçinde sayısız dükkanla uzun bir sokağı oluşturan Kemeraltı Çarşısı, genişletilmesiyle beraber Konak Meydan’ının kıyısına uzanan oldukça geniş bir alana dağılmıştır. Zamanla büyüyerek, ziyaretçilerine egzotik ürünleri açık alandaki doğal bir ortamda sergileyen çarşı, uygun fiyatlarla, kıyafet, ayakkabı, mücevher gibi çok sayıda hediyelik eşyayı bünyesinde bulundurmaktadır. Sokaklarında gezerken daha önce hiç tahmin edemeyeceğiniz ve sizi büyüleyen eşyaları alırken bulabilirsiniz kendiniz, merak etmeyin bu oldukça normaldir.

Kızlarağası Hanı

Kemeraltı Çarşısını gezerken kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir diğer konum ise Kızlarağası Hanıdır. Çarşıyı gezmekten yorulan ziyaretçiler için uğrak bir nokta olan han, tarihin eşsiz güzellikleriyle, küçük bir molayı harika bir tecrübe haline getirebilir. Tarihsel olarak, bir ticaret merkezi olan Kızlarağası Han’ı, döneminde tüccarlar ve zanaatkarlar için yeteneklerini sergileyebilecekleri ve yolculuklarına bir soluk arası verecekleri bir yapıydı.

İzmir Arkeoloji Müzesi

İzmir’in içinde bulunan Efes, Bergama ve Milet gibi antik kentlerden çıkarılan ve içlerinden hâlâ tarihin soluğunu taşıyan değerli eserlerin bir kısmı, İzmir Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir. Bahribaba Parkı içerisinde yer alan ve ziyaretçilerini bekleyen müze, bölgede ki antik kentlerden getirilen seramik buluntulardan tutun Hellenistik Dönem Hydria’larına kadar eşsiz parçalarını meraklıları için korumaktadır. Eğer siz de bu meraklılardan biriyseniz belki de İzmir’in yüzlerce görülmesi gereken yerlerden ilk olarak bu müzeye uğrayacaksınız demektir.         

İzmir Teleferik

İzmir Ekonomi Üniversitesinin karşısında bulunan İzmir teleferik, İzmirliler tarafında piknik ve mesire alanlarına gidiş açısından kolaylık sağladığı için ilgi görürken, yerli ve yabancı turistler içinse şehri tanımak adına mükemmel bir araç olması yönünle dikkat çekiyor. İzmir’i kadrajınıza almak için bu lokasyonu şehrin bütün ziyaretçilerine öneriyoruz.

Kaynakça: izmir-gezi-rehberi.com