İyi bir vücut geliştirici vücudu dışında, diğer insanlardan nasıl ayrılır?
Vücut geliştiricilerin ayırt edici özellikleri nelerdir ?

İyi bir vücut geliştirici bu işe baş koymadan önce büyük bir sabır ve azimle başlaması gerektiğini bilir. Vücut geliştirme süreci uzun bir süreçtir. Kas geliştirme egzersiz rutini ve beslenme programı, yaş cinsiyet gibi faktörler, vücut geliştirme sürecinde kasların gelişmesini etkiler. İyi bir vücut geliştirici, ağır egzersizleri yapabilmek için bu işe sağlıklı bir vücutla başlamalıdır. Herkesin bu işe girişmeden önce belli bir nedeni vardır. Mesela Bruce Lee karate sporuna, arkadaşlarından sürekli dayak yediği için başladı. Tesadüf olmamak üzere, Steven Segal Aikido savunma sanatlarına, mahallesindeki çocuklardan dayak yediği için başladı. Kimileri yaz sezonlarında sahil kentlerine giderek kızlara daha çekici görünmek için bu işe karar verir. Bazı insanlar ise sadece zinde kalmak için vücut geliştirme sporunu yaparken, bazıları hem birikmiş yağlarını eritmek hem de kaslarının ortaya çıkmasını sağlamak için bu yola başvurur. Sebep ne olursa olsun, vücut geliştirme sporunu yapmaya başlayan insanları, diğerlerinden ayıran özellik; onların azimli ve kararlı duruşlarıdır.

Onlar “zorun insanlarıdır.”

Vücut Geliştirme Sporu Alışkanlık Yapar

Body Building sporunu yapan ya da yapmaya başlayan insanlarda sigara alkol gibi kötü alışkanlıklar yoktur! Sigara içen bir adam vücut geliştiremez ve ağır hareketlerde nefes nefese kalır. Alkol de içemez çünkü her gün tonlarca demir kütleyi kaldıracak güce ihtiyacı vardır. Bu bakımdan vücut geliştiren insanlar, sıradan insanlardan ayrılırlar. Ayırt edici özellikler arasında bu insanların kararlı ve azimli olduklarını söyledik. Çok güçlü bir fiziksel yapıya sahip olma yolunda kararlı adımlarla ilerlerler. Onların yolu yüksek bir zirvedir ve bu yolu pek azı yarıda bırakır. Vücut geliştirme sporunu yapan insanlar, salonlarda sosyalleşerek, en iyi vücuda sahip olma yarışına katılırlar. Bu spora başlayan insanlarda birkaç aylık ağır egzersizler, alışkanlığa yol açar. Onlar ağır şeyler taşımaya bağımlı olurlar. Zorlanmak ve terlemek ardından da ılık bir duş aldıktan sonra sokağa çıkarak yürüyüş yapmak en çok keyif aldıkları aktivitedir. Bu insanlar daha çok protein ağırlıklı beslenirler ama karbonhidratları da enerji ihtiyacı için eksik etmezler/edemezler. Bu insanların zamanla kalp hacmi ve kalp kasları büyür. İleride bu sporu bıraktıklarında hızla yağ bağlama kilo alma ve kalp rahatsızlıkları geçirme gibi sorunları olur.

Not: Sakarya Spor Salonları için tıklayın.
 

Vücut Geliştiriciler Güçlü ve Sağlıklıdır

Onların bu özelliği genç yaşlarda karşı cinsin onlara daha fazla ilgi göstermesine yol açar. Bu da onların hoşuna gider. Şansı yaver giden ve kas kütlesini zirveye taşıyan birçok insan Holywood kapılarını zorlayabilir. Aksiyon ve savaş filmlerinde başrol alanları bile vardır. Bu kulvarda merdiven basamaklarını hızlıca geçme konusunda daha şanslıdırlar.

Güç İsteği

Vücut geliştirme sporunu yıllarca yapan insanlarda, gizli bir dürtü vardır: En güçlü olma isteği… Bu biraz felsefi bir yaklaşım gibi görünse de bu dürtü az ya da çok her insanda vardır. Güçlü olmak, ölümsüz olmak, sonsuza kadar sağlıklı yaşamak gibi güzel hayallerin imkansız olduklarını bildikleri halde, yine de böyle kurgular onlara bu ağır yolda enerji ve motivasyon sağlar. Bu bakımdan vücut geliştiren insanlarda hırs, güç isteği en iyi olma gibi egonun aşıladığı zihinsel dürtüler daha yoğundur.

 Dışarıdaki insanlara karşı güçlü görünme, onların bir çeşit korunma stratejisidir. Öyle ki, 150 kilogramlık bir kas yığını ile kimse sokak dövüşüne yanaşmaz.