Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok insan yılın yorgunluğunu üzerinden atmak için tatil planları yapmaya başladı. Hem dünyada hem ülkemizde giderek artan alternatif tatil seçenekleri de büyük ilgi topluyor. Bu alternatif tatil seçeneklerinden bir tanesi, helal turizm olarak da bilinen, İslami şartlara uygun oteller. Bayanlara özel plajları olan bu otellerde, alkol satışı yapılmıyor ve bu otellerde, dünyanın ve ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen insanlar, hayat görüşlerine uygun konforlu bir tatil geçiriyor. 

Sadece muhafazakar kesimin değil, aynı zamanda ailesiyle rahat ve huzurlu günler geçirmek isteyen insanların da bu otelleri tercih ettiğini görüyoruz. Helal turizm sektörünün önde gelen ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye’de bir çok otel seçeneği bulunuyor. Üç yanı denizlerle kaplı ülkemizin bütün kıyılarında helal turizm sertifikalı tatil yapmak mümkün. Hem Karadeniz’de, hem Akdeniz’de hem de İstanbul’a yakın kıyılarda bulunan tesislerde konaklayabilirsiniz.

Bu otellerde bulunan önemli özelliklerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Helal turizm sertifikası bulunan otellerde alkollü içecek satışına kesinlikle izin verilmiyor. Aynı zamanda bu merkezlerin tamamında hem kadınlar hem de erkekler için ayrı ayrı ibadethaneler bulunuyor. Ayrıca bu otellerde servis edilen yiyeceklerin tamamı da İslami şartlara uygun olarak hazırlanıyor. Otellerde erkeklere ve kadınlara özel spa merkezleri, spor salonları ve eğlence merkezleri de var. Bu otellerin tercih edilmesinde en fazla katkısı olan özelliklerinden bir tanesi de kadınlara özel havuz ve plajların bulunması. Özellikle muhafazakar kesimde bayanlara özel plajı olan oteller için büyük bir talep var. Bunların yanında helal turizm sertifikalı otellerde sunulan animasyon ve oyunlar da ailelere ve çocuklara uygun olmak zorunda.

Bayanlara Özel Plajı Olan Oteller

Turizm için adeta bir cennet olan ülkemizde her keseye uygun helal turizm seçenekleri bulmak da mümkün. Özellikle Antalya’da bu otellerden bolca bulunuyor. Mesela Alanya’da Wome Deluxe, dünyanın birçok ülkesinden turistleri çeken bir otel. Otelde her bütçeye uygun oda seçeneği bulunuyor. Aileler için hem orman hem deniz manzaralı seçenekler mevcut. Tesiste yer alan tüm gıda ürünleri helal özellikleri taşıyor. Otelde alkol satışı yasak, kadınlara özel sahilin yanında sadece bayanların kullanabileceği özel ve tamamen korunaklı güneşlenme bölümleri de var. Havuzlar da aynı şekilde hem sadece kadınlara hem de günün belirli saatlerinde sadece tek bir aileye açılabilecek şekilde tasarlanmış. Hem kapalı hem de açık yüzme havuzları bulunuyor.

Marmaris’in en güzel kıyılarından bir tanesine kurulmuş olan Angel’s Marmaris Otel de helal turizm düşünen insanlar için harika bir seçenek. Bu otelde de yine yiyecek ve içecekler İslami kurallara göre hazırlanıyor. Otelde bayanlara özel sahil, plaj, havuz, spa merkezi, spor salonu ve eğlence merkezleri bulunuyor. Konuklar bir yandan Marmaris’in en güzel sahillerinden bir tanesinde yüzme imkanı bulurken diğer yandan hayat görüşlerini de korumuş oluyorlar. Bu otellerde çalışan personel de özel bir eğitimden geçiriliyor. Kadınlara özel açılan bölümlerin tamamında sadece kadın personel çalışıyor.

Seçenekler tabi ki bu otellerle kısıtlı değil. Yine Alanya’da Modern Saraylar, Adenya Otel, Adin Beach Otel, Elvin Deluxe gibi seçenekler bulunuyor. Bunların yanında Manavgat’ta Selge Beach Resort ve Çeşme’de Club Familia Otel mutlaka değerlendirilmesi gereken diğer tesisler.

Hem bunlar hem de diğer bir çok otelin detaylı bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

(Bu bir advertorial/tanıtım yazısıdır)