Adwords, Google sosyal medya aracılığıyla sunulan reklamcılık hizmeti anlamına gelmektedir. Ticari amaçlarla kullanılan Adwords Google üzerinden 2000 yılında işleme girmiş olan internet reklamcılığıdır. Google platformu üzerinden yapılan aramalarla beraber çıkan site sekmelerin de ilgilenebileceğiniz ürün veya materyalleri reklam hizmetiyle sunan bir oluşumu da ifade etmektedir.

 Bu sayede reklam pazarlama ya da ticareti yapan kişi veya kurumlar Google üzerinden ziyaret edilen her reklam başı kazanç elde etmektedir. Tıklanan reklam başı maliyetler de sektör ve kuruluş hizmeti aracılığıyla değişiklik gösterebilir. Bunun en belirgin nedeni de sektörler arasında gelişen ticari rekabet ve farklı ücretlendirme bütçeleridir. Kurum ya da kişiler tarafından oluşturulan Adwords, aktif işlenebilirlik özelliğiyle zaman içerisinde yüksek kazançlar elde edilmesini sağlayan önemli bir ticari sektörü de yansıtmaktadır.

 Google Ads Nasıl Çalışır?

 Google üzerinden yapılan aramalar sonucu, önünüze çıkan sayfada yer alan sekmeler genellikle Adwords reklam hizmetiyle çalışan ve kişiler tarafından en çok ziyaret edilen siteleri kapsamaktadır. Adwords'un da çalışma stili de, sayfa içlerinde bulunan her tıklanan reklam üzerinden aktifleşip, şekillenmektedir.

 Sosyal medya iletişim araçlarından biri olan Google üzerinden kazanç sağlayan reklam firmalarının çalışma yönetimi reklam üstünden ne kadar çok tıklanma alırsa o kadar daha aktifleşmektedir. Bu sayede popüler olan sayfa sekmelerinin içlerinde görünme oranı daha da artmaktadır. Google kullanıcıları üzerinde büyük bir etki ve algıya sahip olan reklamlar Adwords ile kurum veya kişilere daha kolay kazanç sağlama ve işletme hakkı sunmaktadır.

 Google Ads Üzerinden Nasıl Reklam Verilir?

 Reklamları ticari alanlarda pazarlayan Adwords ajansı  olan firmalarda, Google üzerinden reklam vermek birkaç aşamada gerçekleşmektedir. Öncelikle reklam sahibi kişi veya kurumlar, Google için girecek olan reklama başlık belirlemeli, ardından reklam metnini ve url adresini girerek, reklam için belirli bir bütçe hazırlamalıdır.

 Ardından ajanslar, reklamı pazarlayacağı ülke, şehir veya bölgeyi seçerek reklam durumunu ulusallaştırıp ya da globalleştirebilir. Daha sonra reklamın yayınlanacağı saat dilimi seçilir. En son olarak da yayınlanacak bölge konumu itibariyle de reklam için belirli standartlar belirtilerek hizmet sunacağı cinsiyet, yaş aralığını belirlenebilir. Kurum veya kişilerin Google aracılığıyla Adwords üzerinden reklam kazançlarını daha da yükseltebilmeleri için, Google arama sonuçlarında çıkabilecek anahtar kelimelerle reklamlarını ilişkilendirmeleri gerekebilir.

 Google Ads Ajansları Reklamları Nasıl Pazarlar?

 Son zamanlarda artan internet üzeri ticari rekabet, reklam ajanslarına da yansımıştır. İnternet sekmeleri üzerinde kullanıcılar tarafından yaşanan yoğunluk, 2016 tarihi itibariyle Google içinde yaptığı güncellemeyle beraber sitelerde çıkan reklam sayılarını arttırma kararına gitmiştir.

 Bu sayede Adwords ajansları reklamlarını Google üstünden daha iyi pazarlamak adına kullanıcıların trend haline getirdiği unsurlar üzerine yoğunlaşmıştır. Günümüzde popülerliği bir anda moda haline gelen alışveriş üzerine açılmış olan reklamlar kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bu yüzden reklam firmaların yönelimi ve pazarlama teknikleri o yöne bir ilerleme göstermektedir.

Dijital pazarlama ajansı olan dan konuyla ilgili hizmet alabilirsiniz.