İhracat ve E-İhracat yüksek seviye büyümeye başladı. Kısa süre önce açıklanan Türkiye Cumhuriyeti İhracat verilerine göre her geçen gün İhracat büyümeye devam ediyor. Bu ihracat verileri içerisinde E-İhracat git gide daha önemli rol oynamaya başladı.

Böyle bir zaman dilimi içerisinde yerli, İstanbul merkezli firma Buypaşa Bilişim Teknoloji Medya A.Ş bünyesindeki Shopgez projesi ile https://shopgez.com/ İhracat, E-İhracat ve E-Ticaret odaklı yüksek seviye ihtiyaç duyulan yeni çözümleri sunuyor. Bu sayede Shopgez projesi sunduğu hizmetler ile E-İhracat odaklı yeni bir dönem başlatmış oldu. Firma sahibi ve yetkilisi Gökhan Altıner ile 6 soru, cevap üzerinden Shopgez ve E-İhracat hakkında sizin için detaylı bilgileri bu yazımızda paylaşıyoruz.



Shopgez nedir?

Shopgez E-Ticaret ve E-İhracat yazılımı.

Shopgez’in farkı nedir?

Shopgez daha fazla E-İhracat odaklıdır. Biz genel Shopgez ile firmalara ve şahıslara gerek E-Ticaret olsun ve gerek E-İhracat olsun destek olmak istiyoruz. Shopgez maliyet açısından çoğu rakibine göre çok daha uygundur, maliyet açısından baktığımız takdirde Genç Girişimci, Mikro veya Kobi işletmeleri zorlayan bir durum yoktur tam aksine destekleyen bir ortam mevcuttur. Hizmet açısından ekibimiz yüksek seviye profesyoneldir. 15 yılı aşan tecrübe ve bilgi ile biz bu projeyi canlandırdık ve devam ediyoruz. Kısaca adlandırmamı isterseniz daha iyi hizmet, daha uygun maliyet ve E-İhracat odaklı.

E-İhracat neden yapılmalı?

E-Ticaret, İhracat ve E-İhracat bunların hepsi ticarettir. Sonuç olarak E-Ticaret hayatımızda git gide çok daha ciddi rol oynamaya başlıyor ve İhracatın sanal kısmı E-İhracattır. E-İhracat ile sınır ötesi satış yapabilirsiniz. E-İhracat ile yeni büyük piyasalara girebilirsiniz. E-İhracat ile devletimizin sunduğu gerek vergi iadesi olsun veya gerek teşvikleri olsun bunlardan faydalanabilirsiniz. E-İhracat ile işletmenizi büyütebilir ve aynı zamanda döviz kazanabilirsiniz. Genel özet olarak E-İhracatın firmanıza, çalışanlarınıza, size, alinize, çevrenize, çalıştığınız kargo firmanıza, çalıştığınız bankanıza, çalıştığınız ödeme kuruluşuna ve en önemlisi devletimiz Türkiye Cumhuriyetine çok büyük katkısı vardır ve olmaya devam edecektir.

E-İhracat mı yoksa İhracat mı sizce hangisi daha doğru?

Doğru, yanlış veya iyi, kötü diye bir durum yok.
E-İhracat ve normal İhracat arasında bazı benzerlikler olsa bile farklar mevcut.
İşleyiş, satış kanalları, hukuk, bankacılık, pazarlama, kargo gibi birçok maddede farklılık gösteriyor. İhracat toptan satış, sanayi ağırlıklı ve herkes İhracatı kolay kolay büyük çaplı gerçekleştiremiyor. Fakat isteyen herkes E-İhracat canlandırabilir. E-İhracat ile ticari sınırlarınızı aşıyorsunuz, yeni piyasalar keşfediyorsunuz, yeni daha büyük piyasalara adım atmış oluyorsunuz. Yabancı ve küresel çaplı piyasalarda toptan veya perakende odaklı yeni alıcılara çok daha kolay erişebiliyorsunuz.  Ayrıca yabancı perakende piyasası ile satışlarınızdan daha fazla kar elde edebiliyorsunuz. Mikro ihracat çözümleri ile kısa süre içerisinde vergi iadesi alabiliyorsunuz. Markanızı tüm dünyaya tanıtıyorsunuz. Ülkemizi, Türkiye’yi tüm dünyaya tanıtmakta siz de olumlu katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Sonuç olarak ülkemizin yüksek seviye ticari ahlaka sahip tacirleri olduğunu göstermiş oluyorsunuz. E-İhracat gerçekleştirirken bir diğer yandan İhracatı da destekliyorsunuz. E-İhracat da, İhracatın bir parçasıdır, aslında yeni evrim almış halidir ve E-İhracat ile perakende odaklı olsanız bile toptan alıcı sizi bulur, hatta daha hızlı bulur. Toptan satışlarınızı da yüksek seviye destekler.

E-İhracat zor mu?

Şu şekilde aktarayım. İsteyen için İnstagram’dan satış yapmak kadar kolay. Kısaca korkacak bir durum yok. Ticaretten korkan tacir olamaz. Benim Ülkemin tacirlerinin ticarette korktuğuna inanmıyorum ve inanmak istemiyorum. E-İhracat, İhracata göre fark gösteriyor. Fakat sonuç olarak biz buradayız buyurun bize gelin ücretsiz size danışmanlık verelim, eğitim verelim size E-İhracatın ne kadar kolay ve güzel olabileceğini gösterelim.

E-İhracat için neye ihtiyacımız mevcut?

E-İhracatı bilmiyorsanız en önemlisi disiplin, bilgiye saygı, doğru bilgi ve doğru bilgiyi uygulama. Kısaca temel kurallar E-İhracat içinde geçerli diyebiliriz. Biz bilgiyi paylaşıyoruz ve destek oluyoruz. Bilgi paylaştıkça güzeldir fakat uygulandığını görünce bizim için çok daha güzel oluyor. Sonuç olarak memnun ve mutlu oluyoruz. Ayrıca şunu özellikle belirtmek isterim en önemli unsur bence zaman.
Lütfen bekleyenler var ise beklemeyin zamanı doğru değerlendirin. Bekleyenler sürekli bekler ve düşünür iken zaman geçiyor.

Yurt içi rakipleriniz veya yurt dışı rakipleriniz sizin atmadığımız fakat atmanız gereken adımları atıyorlar.  Rakiplerinizin olması her açıdan iyidir. Örnek veriyorum hizmetin kalitesini artırır. Fakat siz sürekli beklerseniz ve adım atmasanız sizin rakibiniz bile olmaz çünkü çok fazla düşünmekten faaliyete geçemiyorsunuz. Bu durumda rakibiniz olmaz. Bu nedenlerden dolayı ben herkese söylüyorum hemen şimdi en kısa süre içerisinde E-İhracata başlayın.

Bize son olarak ne aktarmak istersiniz?

Benim son sözüm. Şimdi E-İhracata başlayın. Beklemeyin. Korkacak bir durum yok.
Kafanızdaki soru işaretlerini gidermek ve başlamak için bizim ile her zaman iletişime geçebilirsiniz. Destek olmak, bilgimizi paylaşmaktan çok memnun oluyoruz ve oluruz. Şimdi E-İhracat zamanı. Saygılarımla.