Kiracı olmak başlı başına zor olan bir husustur. İnsanlar kimi zaman boş yere kira ödediklerini düşünebilirler. Ama peşin parası olmayanlar için ev alma hayali kurmak da kimi zaman son derece zorlayıcı olabilir. Son dönemlerde ise yaşanan gelişmelere istinaden yeni yeni farklı ev alma yöntemleri ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi de Birevim.

Nedir Birevim sorusunun yanıtı ise kişilerin en basit ifade ile kira öder gibi ev sahibi olmalarına olanak veren bir yöntem. Üstelik bankadan kredi çekilmesi gerekmiyor. Kişilerin ekstra ücret ödemesi bulunmuyor.

Sadece ev değil arsa, işyeri gibi diğer gayrimenkullerin de kişilerin kendi bütçe ve hayallerince alınmasına olanak veren, dünyanın birçok ülkesinde uygulanan yöntemlere benzeyen bir yapılanma. Ülkemizin her noktasında, ister yaşadığınız kentte, ister başka bir yerde bu yöntem ile gayrimenkul sahibi olabilmeniz kolayca mümkün. Üstelik sizin belirlediğiniz koşullar ile. Şu ana kadar ülkemizin değişik yerlerinde bu yöntem ile ev sahibi olanların yaptıkları geri dönüşlerde son derece olumlu bildirimler var. Herkes keşke daha önce bu sistem ile ev sahibi olsaydım diye görüşlerini bildiriyor. Şimdiye kadar alınan herhangi bir şikayet de doğal olarak bulunmuyor.

Sistemin Farkı Nedir?

Birevim firmasında ev ya da gayrimenkul alımlarında insanların karşısına dört farklı seçenek çıkıyor. İnsanlar bunlardan bir tanesini, kendisine uygun olanı seçip o sisteme dahil oluyor. Bunlardan ilki sıra tespitli tasarruf yöntemi. Bir diğeri V2 ön eki ile geçen yine sıra tespitli tasarruf yöntemi. Üçüncüsü serbest planlı tasarruf yöntemi ve sonuncusu konut değer endeksli tasarruf yöntemi. Sonuncu olan yöntemde evin değer kaybetmesi önleniyor ki bu da müşterilere oldukça cazip geliyor. Sıra tespitli olanda noter huzurunda yapılan çekiliş ile evinize sahip olur iken serbest planlı olanda ise tüm kontrol müşterinin kendisinde oluyor. Tüm bunlar da sistemin diğer benzer uygulamalara göre belirgin farkları.

Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gerek Birevim kanalı ile ev sahibi olurken, gerek ise ev sahibi olunmaya karar verildiği kişi kendi mevcut gerçekliğine göre tercih yapmalı ve ona göre evini alma yoluna gitmelidir. Alacağı evin konumuna, adresine, yaşına, özelliklerine göre nihai karar verilmelidir.

https://www.faizsizev.org/birevim-nedir-birevim-icin-sikayet-var-mi/