Anıl Uzun “Yapay zekânın, uzun yıllardır birçok sektörü dönüştürüp, daha iyiye götürdüğünü,  yapay zekânın dokunuşuyla birçok endüstrinin daha iyiye doğru adımlar attığını belirtiyor. Birçok şirketin otomasyon ile gereksiz maliyetleri de azalttığını ve işletmelerin mevcut imkânlarını yapay zekâ ile dönüştürüp şekillendirdiğini de vurguluyor.

Anıl Uzun, “Müzik sektöründeki pek çok hizmet, yapay zekânın yardımıyla otomatik hale getirildi. Makina öğrenmesi ise büyük veri kümeleri işlenerek yeni, keşfedilecek müzik verileri oluşturulabilir. İnsanlar, ML ve AI ile müzik yeteneklerini geliştirebilir; müzisyenler, yeni fikirler geliştirmek ve yaratmak için bu teknolojiyi kolaylıkla kullanabilir” fikrini savunurken, bu teknolojinin müziği tam olarak nasıl dönüştüreceği üzerine de fikirlerini aktarıyor.

“Prodüksiyon şirketleri, maliyetleri düşürmek ve gelirlerini artırmak için yapay zekâyı kullanıyor. Hatta bu teknolojiden müzik sektöründe en çok faydalananlar onlar diyebiliriz.  Prodüksiyon şirketleri bir sanatçıya yeni bir albüm hazırlarken yapay zekâ sayesinde birçok ara süreci kestiler, uğraştırıcı detayları otomasyona bağladılar, aradaki insan gücünü elimine ederek otomatik hale getirdiler, bununla da maliyetleri önemli anlamda düşürdüler. Bu şekilde prodüksiyon şirketleri, yeni yayınlanan bir Lady Gaga albümünden 2000 yılının başında elde ettiğinden çok daha fazla kazanıyor.”  diyor Anıl Uzun.

Anıl Uzun devam ediyor:

“Bunun dışında yapay zeka, prodüksiyon hizmetleri dışında direkt müzik üretiminde de kullanılmaya başlandı. Buna bir örnek Endel. Endel, Warner Bros. tarafından benimsenen bir ​​teknoloji, oldukça yeni, henüz başlangıç seviyesinde, Bu AI teknolojisi, kişiselleştirilmiş soundlar oluşturmak için kullanılmak üzere geliştirilmiş. Endel AI programı kişinin ruh halini inceleyerek moduna göre müzik soundu oluşturabiliyor daha verimli olmak isterseniz ona göre bir sound, mutsuzsanız da sizi neşelendirecek bir müzik besteleyebiliyor. Bestelenen parçalar insanlara özel olup sadece onlara, bireysel olarak sunulmak üzere geliştiriliyor. Yani Endel müzik listelerinde hit olacak parçalar değil de kişiye özel soundlar geliştirmeye yarıyor. Endel’in başını çektiği bu akım bize kişiselleştirilmiş müzik ürünlerinin hayatımızda daha fazla yer alabileceğinin gösteriyor ve aynı zamanda müziğin çok kısa zaman içerisinde ML tarafından yönetileceğini ve yeni neslin bu müzik türüne oldukça aşina olacağını gösteriyor.”

“AI, bir süredir müzik üretmek için kullanılmakta. Bu üretim Makina Öğrenmesi yardımıyla diğer birçok kanaldaki verileri analiz etmeye dayanmakta. Makine Öğrenmesi çok yakın bir gelecekte müziği zevkli kılan özellikleri ve kalıpları öğrenebilecek. Makina öğrenmesi sayesinde müzik prodüktörleri de mevcut hitleri inceleyerek hit parça olma özellikleri taşıyan yeni müzikler ve parçalar oluşturabilecek, verilerden elde ettikleri öğeleri tek bir kalıpta birleştirip benzersiz şarkılar besteleyebilecek. Çok yakında Billboard Top 100’de kadar ML müzisyenlerin bestelediği hitleri göreceğimize inanıyorum. Yeni nesil müzisyenler zaten yapay zeka ve Makina Öğrenmesi ile müzik yapabildikleri için şanslılar, bir önceki nesle ait müzisyenler de AI ve ML ile birlikte müzik bilgilerinin yanında teknik beceriler de kazanacaktır.“ diyerek görüşlerini sonlandırıyor Anıl Uzun.