Alan adı; bir web sitesinin internet tarayıcılarına yazılarak erişim kurulmasını sağlayan ismidir. Her web sitesinin bir ismi vardır. Sizler de bir web sitesi açarken daha önce kimse tarafından alınmamış bir alan adı seçmeniz gerekiyor. Bunun için LimonHost’ta domain sorgulama işlemi yapabilirsiniz. 

Web sitesi açarken almayı düşündüğünüz alan adını sorgulamak için şu adımları izlemelisiniz;

  • https://www.limonhost.net/domain adresine giriş yapın.
  • Alan adı sorgulama işlemi için sitenize vermek istediğiniz ismi üst kısımdaki boş kutucuğa yazın.
  • Sorgulama butonuna tıklayarak araştırmaya başlayın.

Ekranda karşınıza almak istediğiniz ismi barındıran farklı uzantılara ait alan adı seçenekleri gelecek. Ekranda çıkan listede yer alan adında kırmızı çarpı varsa daha önce başkası tarafından alınmış demektir. Yani bu alan adını sizler kullanamazsınız. 

Listede yer alan yeşil tik işaretli alan adları boştadır. Bu domainleri web siteniz için alabilirsiniz. Sizin için .com, .net, .biz, .org, .xyz gibi çok sayıda uzantıyla sunulan domainler için farklı fiyatlar vardır. Hemen alan adının yanında indirim oranını görebilirsiniz. Ekranın sağ kısmına doğru 1 yıllık, 2 yıllık ve 3 yıllık fiyatları görebilirsiniz.

Alan Adı Nasıl Alınır?

Alan adı sorgulama işlemi yaptıktan sonra uygun olanlardan birini ya da birkaçını kolayca satın alabilirsiniz. LimonHost alan adı alma işlemlerinde şu adımları izlemelisiniz;

  • Sorgu listesinde bulunan alan adlarından birini ya da birkaçını sepetinize ekleyin.
  • Daha sonra ekranın sağ üst kısmından sepetinize ulaşın.
  • Sepetinizdeki alan adlarını teyit edin. Ayrıca istediğiniz domainlere belirli bir ücret karşılığında  alan adı gizliliği de ekleyebilirsiniz.
  • Sipariş özetinizi teyit ettikten sonra ödemeye geçin.
  • Ödeme ekranına gelebilmek için LimonHost kullanıcı adı ve parolanızı girmeniz gerekiyor. Ardından ödeme ekranına gelebilirsiniz.
  • Ödeme yapacağınız kart bilgilerini ekrana girin.
  • En son aşamada sipariş aktivasyonunuzu yapın ve alan adınızı satın alın.

LimonHost’tan alan adı sorgulama ve tescilleme işlemleri sırasında bir sorun yaşarsanız müşteri hizmetleri numarası, destek talebi ya da canlı yardım üzerinden kolayca destek alabilirsiniz. Müşteri hizmetleri 7 gün 24 saat müşteri hizmetleri desteği vermektedir.

Web siteniz için bir alan adı aldıktan sonra yayına kesintisiz olarak açılabilmesi için bir hosting desteği de almalısınız.

Sınırsız Hosting Nedir?

Sınırsız hosting; disk ve trafik anlamında bir sınırınız olmadan sunucu desteği alabildiğiniz hosting türüdür. LimonHost tarafından sınırsız olarak sunulan paketlerle istediğiniz büyüklükte bir web sitesi açabilirsiniz. Web sitenizde binlerce sayfa oluşturabilirsiniz. Web sitenize aylık olarak gelecek ziyaretçi sayısında bir sınır yoktur. Disk ve trafik konusunda hiçbir kısıtlama yaşamazsınız.

Sınırsız hosting paketlerinde  sadece web sitesi sayısı,  veri tabanı sayısı konusunda farklılıklar vardır.

Sınırsız Hosting Paketleri Nelerdir?

LimonHost sınırsız hosting paketleri, ihtiyaçlarınızı karşılayacak şeklide oluşturulur. Şu an için aktif olan 4 paketten 3 tanesinde sınırsız trafik, depolama alanı ve e posta hesabından faydalanabilirsiniz.

Sınırsız hosting paketleri şu şekildedir;

Ekonomik Paket: Çoklu web sitesi kullanıyorsanız ve ekonomik bir paket arıyorsanız tam da size göre bir pakettir.  3 tane web sitesi barındırabilirsiniz. Depolama alanı, trafik,  e posta hesabı sınırsızdır. MySQL veri tabanı 3 adettir. C Panel, ücretsiz yedekleme,  ücretsiz SSL sertifikası,  ücretsiz domain ve otomatik kurulum desteğinden faydalanabilirsiniz.

Kurumsal Paket: Hem sınırsız hem de yüksek performansa sahip bir hosting paketi  arıyorsanız kurumsal paketi inceleyebilirsiniz.  Bu pakette web sitesi,  depolama alanı,  trafik, e posta hesabı sınırsızdır. MySQL veri tabanı 5 adettir. C panel, ücretsiz yedekleme, ücretsiz SSL sertifikası, ücretsiz domain, otomatik kurulum gibi birçok hizmetten de faydalanabilirsiniz.

Extra Paket: Kurumsal firmanız için çözüm olacak her açıdan sınırsız bir paket arıyorsanız extra paketi seçebilirsiniz.  Bu pakette de  web sitesi, trafik limiti,  depolama alanı, e posta hesabı sınırsızdır.  Ayrıca MySQL veri tabanı 10 adet sağlanmaktadır.  Bu pakette de ücretsiz yedekleme, otomatik kurulum, ücretsiz SSL sertifikası, C panel, ücretsiz domain gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Sınırsız hosting desteği için ücret ödediğiniz bir paketten memnun kalmazsanız LimonHost’ta hiçbir sebep belirtmeden iade edebilirsiniz. İade işlemini 15 gün içinde yapmalısınız. Ayrıca tüm paketlerde Cloud teknolojisi sayesinde kesintisiz hizmet alabilirsiniz.

Sınırsız Hosting Nasıl Alınır?

Sınırsız hosting alabilmek için tek yapmanız gereken LimonHost hosting satış sayfasına girmektir.  Burada izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir;

  • Paketler arasından ihtiyaçlarınıza çözüm sunacak bir paketi seçin.
  • Seçtiğiniz paketi sepetinize ekleyin.
  • 12 ay, 24 ay ya da 36 ay seçeneklerinden birini tercih edin.
  • Wordpress,  Joomla,  Magento, Drupal, Opencart, Prestashop gibi web sitenizi kurabileceğiniz en popüler uygulamalar arasından seçim yapın. Daha sonra ödemenizi yapın ve istediğiniz sınırsız hosting paketini kullanmaya başlayın.

Web siteniz için hosting desteği alacağınız firmanın müşteri hizmetleri desteği de çok önemlidir. LimonHost, tüm müşterilerine 7 gün 24 saat profesyonel ekibiyle kreatif çözümler sunan bir hosting şirketidir.