Demokrat Haber Manisa

 

KPSS'nin 2011 Temmuz ayında yapılan 2. Yerleştirme sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Diyarbakır Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşlemleri Döner Sermaye Bölümü'ne memur olarak atanan Emin Murat Uysal, Adli Sicil Kaydında "Suç ve Suçluyu Övmekten" kaynaklı para cezası kaydı (ayrıca örgüt propagandasından kaynaklı beş aylık ertelenmiş cezası var) olmasından dolayı 8 aydan fazla bir zamandan beri bekletiliyor.

 

Bu cezalar küçük olduğundan sadece Adli Sicil Kaydı'nın “arşiv”inde görünüyor ve normalde işe girişte sorun yaşanmaması gerekiyor. Ya da belki bu durum olumsuz kanaat olarak değerlendirilip işe almama kararına gerekçe de yapılabilir. Emin Murat Uysal, ”kararın olumlu ya da olumsuz olmasını bırakın, 8 aydır hala bir karar verilmemesi temel sorun haline geldi” diyor. Bu beklenti nedeniyle başka bir şey yapamadığını ve mağdur olduğunu belirtiyor.

 

Emin Murat Uysal, şimdiye kadar olumlu olumsuz hiçbir resmi cevap verilmemesinin nedeninin dosyasının siyasi olmasından kaynaklandığını söylüyor ve bu haksızlığın giderilmesini istiyor.

 

Emin Murat Uysal yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

 

Temmuz ayında yapılan KPSS 2. Atamasıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Diyarbakır Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşlemleri Döner Sermaye bölümüne memur olarak atandım.

 

1-8 Ağustos 2011 tarihleri arasında Ankara'da mülakat (tanışma amaçlıymış!)yapıldı. Ve 19 Ağustos 2011'de 1000 kişiye yakın kişinin atama listeleri belli oldu (35 kişi atanmasına rağmen kadro çıkmadığı için Kasım ayında atamaları yapıldı).

 

Benim ise Adli Sicil kaydımda TCK'nın 215. Maddesinden aldığım "suçu ve suçluyu övmekten kaynaklı" 500 TL'lik para cazası (25 günlük hapis cazası paraya çevrildi; ayrıca örgütün veya amacının propagandasını yapmaktan 5 aylık "ertelenmiş" cezam var) kaydı olduğundan 25 Ağustos 2011'de Personel Dairesi benden Arşiv Araştırma Kaydı formunu doldurup yollamamı istedi. (13 Ağustos'ta e-mail yoluyla istemişlerdi, yollamıştım, imzam olmadığı için kabul etmemişler!). Bunu Adli Sicil kaydım olduğu için sadece benden istediler (çünkü evrak listesinde bu yoktu )...

 

Güvenlik soruşturmam sonucu Manisa Güvenlik Şube'den 24 Kasım 2011'de Ankara'ya yollanıyor. Ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na dosya 10-12 Aralık 2011 tarihinde ulaşıyor.

 

Arşiv Araştırmam olumsuz olduğu için Aralık 2011'in ikinci haftası bilgi alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na, Devlet Personel Başkanlığı'ndan geldikten sonra tekrardan komisyon tarafından Hukuk Müşavirliği'ne yollanıyor. Hukuk Müşavirliği'nden dosyam için "atanamaz" dendiği için tekrar komisyon Hukuk Müşavirliği'ne gerekçeli kararın belirtilmesi için dosyayı yolluyor.

 

Ve gerekçeli karar Mart'ın ilk haftası geliyor. O günden beridir dosyam komisyonun onayında ve bir cevap verilmiyor.(Dosyam her komisyona girdiğinde -şimdiye kadar 4-5 sefer girdi- 3-5 hafta arası bir zaman dilimini alıyor. Şimdiye kadar tüm atamalarla ilgili dosyalar 3 sefer komisyon onayına girdi ve dosyalar komisyondan bir hafta on gün içinde çıkıyordu).

 

Her aradığımda çok yakında, bu hafta yada haftaya belli olur diyorlar(Sekiz aydır hep aynı şeyleri söylüyorlar ve kurumu aradığım zaman komisyon üyeleriyle görüşemiyorum daha doğrusu görüşmüyorlar sekretere söylüyorlar oda bunları söylediler, onlar görüşmüyor ben ne yapayım diyor...) Bunların bu şekil yapılmasının, bu kadar uzatılmasının tek nedeni dosyamın siyasi olması.