Başbakan Erdoğan’ın ÖTK temsilcileriyle daha önce Dolmabahçe’de yapılması planlanan toplantısı Erzurum’a alınırken öğrenci gençlik örgütleri de aynı tarihte Erzurum’da olacaklarını açıkladılar.
Başbakan’ın görüşmeyi Erzurum’da yapmasının bir tesadüf olmadığını söyleyen öğrenci gençlik sendikası Genç Sen, Başbakan’ın son dönemdeki protestolardan dolayı kendisine daha merkezi illerde gelecek tepkilerden kaçınmak için böyle bir hamle yaptığını belirtiyor.
ÖTK’ların iktidardan gelen uygulamalara göre söz söylediğini belirten Gençsen, gençliğin esas temsilcilerinin 27 Ocak Perşembe günü “İsmi ve logosu değil YÖK’ün yapısı değişmelidir” başlıklı dosya ile Erzurum’da olacağını, öğrencilerin ise sözlerini söylemek için Ankara’da toplanacağını belirtti.
Gençsen tarafından yapılan açıklama’da “Gençliğin meşru talepleri iktidara baskı yaratmaya başlayınca, iktidar da çareyi göstermelik toplantı yapmakta buldu.” denildi.
27 Ocak’ta Erzurum’da olacağını duyuran Öğrenci Kollektifleri de yazılı açıklamasında “Üniversitenin sorunlarının çözümü için üniversitenin gerçek temsilcileriyle, üniversitenin taleplerini sokaklarda, amfilerde dile getirenlerle konuşmaları gerekiyor. Üniversitelilerin taleplerini dile getirecek olan üniversiteliler, 250 sayfalık araştırma dosyası ile üniversitenin sorunlarını dile getirecekler.” dedi. 
Daha önce AK Parti genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik yaptığı açıklamada “Gençlik temsilcilerinin arasında üniversite öğrencilerini temsil eden kimseler olacak. Belli başlı üniversitelerden öğrenci konseyi başkanlarını davet edeceğiz. Diğer gençlik temsilcileri olacak. Genç müteşebbisler var. Genç iş adamları var. Diğer STK'lar var. Bütün bunları harmanlayıp Türkiye'nin sesi olabilecek bütün bunları davet edilecek.” demişti.

DEMOKRAT HABER