İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ODTÜ forumunda yeni YÖK yasa tasarısı ile ilgili konuşan araştırma görevlilerine soruşturma açtı

YENİ YÖK TASARISININ AMAÇLARI ÜZERİNE TARTIŞILMIŞTI

İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) 27 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ’de yaşanan polis saldırısını protesto etmek ve ODTÜ’ye destek vermek amacıyla yapılan ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı “ODTÜ onurumuzdur” forumunda konuşan Ar. Gör. Barkın Asal ve Ar. Gör. Mehmet Cemil Ozansü’ye Rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmanın konusu “yeni YÖK tasarısını protesto etmek amacı ile toplanan öğrenci gurubuna konuşma yapmak” olarak belirtildi.

27 Aralık 2012 tarihli forumda üniversiteliler ve akademisyenler yeni YÖK tasarısına neden “hayır” dediklerini ve YÖK tasarısının değiştirilmesiyle neyin amaçlandığı tartışılmıştı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in ODTÜ’yü kınayan açıklamasını geri çekmesini istemişlerdi.

FORUMUN YAPILDIĞI YERDE YENİDEN

Öğrencilerin, akademisyenlerin ve tüm üniversite çalışanlarının üniversiteyi doğrudan ilgilendiren bir konu hakkında görüşlerini açıklamalarının tabii bir hak olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlileri, tüm üniversite bileşenleri ile birlikte 21 Şubat Perşembe günü saat 12.30′da forumun yapıldığı Hukuk Fakültesi koridorunda toplanacak ve “Yeni YÖK tasarısına hayır” demek için Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek. (kolektifler.net)