Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde tören düzenlenmek isteyen kitleye polisler plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Gökçek’in cenazesi polisler tarafından cemevinden kaçırıldı.

Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in naaşının defin için Kayseri’ye götürülmek istenmesi öncesinde Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen törene yönelik polis müdahalesi yaşandı. Gökçek’in naaşının dün hastane morgundan alınıp getirildiği Gazi Mahallesi ve cemevinin çevresi sabah saatlerinden itibaren  polis ablukasına alındı. 
 
Törene katılmak için cemevine gelenlerin içeriye girişlerine izin vermedi. Çevredeki sokaklarda toplanan gruplara yönelik müdahalelerde Grup Yorum üyeleri Eren Erdem ve Dilan Poyraz’ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.
 
Geceden bu yana cemevinin içerisinde bulunanlar ve Gökçek ailesi tarafından cemevinin içerisinde yapılmak istenen törene de izin verilmedi. Polisler buradaki kitleye plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. 

Atılan gazlardan etkilenenler cemevine sığınarak kapıları kapattı. Kapıları kıran polisler binanın içerisine de gaz bombası attı. Polisin attığı gazlardan kalp hastası olduğu öğrenilen Berkay Köroğlu isimli bir kişi etkilendiği öğrenildi. 
 
3 katlı cemevini içerisinde giren polisler, baba Ahmet Gökçek ile aralarında avukatların da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Ardından cemevi morgunun kapısını kıran polisler, Gökçek’in cenazesini alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla  kaçırdı. Gökçek'in naaşının nereye götürüldüğü konusunda henüz bilgi edinilemedi.

Kaynak: MA