Eski Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkan ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen avukat Ersin Kurt, gazeteci Güngör Arslan cinayetiyle ilgili soruşturmada gözaltına alındı.

Gazeteci Güngör Arslan 19 Şubat’ta sahibi olduğu gazete uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Arslan, sahibi olduğu SES Kocaeli internet gazetesinde 3 ve 8 Şubat’ta “Tramvayın giydirmelerini kim yapıyor?” ve “Nasıl avukatlık yapabiliyor?” başlıklı haberlerde Ersin Kurt’un avukatlık kanununu ihlal ettiğini yazmıştı.

Eski Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı, MHP’ye yakınlığıyla bilinen avukat Ersin Kurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başta tramvay giydirmeleri olmak üzere bütün reklam alanlarının ve gazetelerin reklam pazarlamasını yapan KentPark LTD.ŞTİ.’nin de sahibi.

Medyascopre'un aktardığına göre Kurt, gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Ses Kocaeli İnternet Gazetesi İmtiyaz sahibi gazeteci Güngör Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şaibeli ihalesini yazdıktan bir gün sonra ofisinde silahlı saldırıya uğradı.

21 yaşındaki Ramazan Özkan, cinayet silahıyla beraber yakalanarak, tutuklandı. Burhan Polat ise cinayetin azmettiricisi olarak tutuklandı.

Polat ifadesinde Güngör Arslan’ın eski kız arkadaşı T.U.’yu rahatsız ettiğini iddia etmişti.

Güngör Arslan’ın sahibi olduğu Ses Kocaeli gazetesinde avukat Ersin Kurt ile ilgili çıkan haberin altındaki yorumlar nedeniyle Arslan’ı korkutmak istediğini ileri süren Polat, “Ersin Kurt’un arabasını kullandığım için bu haberin altına ‘torbacılar, hapçılar, k… p…. gezmeseler daha iyi olur’ gibi yorumlar yapıldı. Ben de haberin yapıldığı dönemler Kurt ile görüştüğüm ve arabasını kullandığım için bu yorumları üzerime aldım. Fakat Ersin Kurt’un zarar görmemesi için Güngör Arslan ile irtibata geçmedim” demişti.

Polat, “Arslan’ın gözünün korkutulması konusunda yönlendirdin mi?’’ sorusuna ise ’’tabanca ile vurun demedim’’ yanıtını vermişti.