12 yaşındayken iki kişinin cinsel saldırısına uğradıktan sonra yurda yerleştirilen ve devlet korumasındayken pavyonda çalıştırılan kız çocuğunun haberinin ardından  Manisa’da pavyonlarda çalışan, ekonomik kriz nedeniyle ailesiyle kentten ayrılan Cafer* isimli eski garson, “Yurttan çıkarılan kızlar maddeye alıştırılıp pavyona getiriliyor” bilgisini aktardı.

Didem isimli kızı kayıp olan anne Hümeyra, “Müdür bey bana Manisa’daki sorunun kent içinde ve çevresinde yer alan altmış beşe yakın pavyon/gece kulübü olduğunu, pavyonlar kapatılmadığı sürece Manisa’da sorunların devam edeceğini söyledi” dedi.

Kısa Dalga’dan Hale Gönültaş’ın haberine göre garson Cafer, Manisa Çocuk Yuvası’ndan kız çocukları ile yerel halktan bazı kişilerin sosyal medya üzerinden temas kurduğunu söyledi.

Çocukların önce uyuşturucu maddeye alıştırıldığını kaydeden Cafer, “Çocukların telefonları alınır. Dışarı ile iletişimleri yoktur. Öyle dik başlılık falan yapamazlar. Zaten halleri de yoktur. Tüm gün uyurlar. Gece çıkarlar masalara. Zaten bilen geliyor. Kaldıkları yer pavyonun yakınındadır. Kırsaldaki pavyonlarda avluda bir odada kalırlar.” ifadesini kullandı.

Cafer şunları kaydetti:

“Zaten, pavyona bir kadın geldiğinde patronlar ilgili yerlere kadının kimlik bilgilerini verir. Bu zorunluluk. Bunu yapıyorlar. Çocukları çalıştıran pavyonların özel odaları vardır. Olur da baskın olursa diye çocukların geçirilecekleri koridor oluyor. Denetim yapılıyor ama öyle baskın gibi olmaz pek.”