Prof. Dr İbrahim Adnan Saraçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı.

FUAT AVNİ YAZMIŞTI

AKP-Cemaat kavgasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Tiran" diye seslenen ve bazı istihbari bilgileri önceden paylaşan Twitter fenomeni Fuat Avni, Erdoğan'ın birkaç gündür uyuyamadığını söylemiş ve dört gün önce (24 Ocak 2014) de attığı tweetlerde "Modern tıptan ümidini kesen Yezid, Saraçoğlu'nun yazdığı 300 kür ile prostat tedavisi görüyor" demişti.

Fuat Avni, paylaştığı tweetlerde “Erdoğan’ın harareti düşürülemiyor” derken, son olarak İbrahim Saraçoğlu’nun gizlice saraya geldiğini yazmıştı.

İBRAHİM ADNAN SARAÇOĞLU KİMDİR?

1949 yılında Safranbolu’da doğdu.

Kimya eğitimi aldıktan sonra 1982’de Avusturya Graz Teknik Üniversitesi’nde kimya dalında doktorasını yapıp daha sonra aynı üniversitede biyoteknoloji-mikrobiyoloji kürsüsünde asistan oldu.

Karl Franzes Üniversitesinde 1987-1994 ve 1995-1999 yılları arasında da Viyana Teknik Üniversitesi’ nde profesör olarak görev yapan Saraçoğlu’ nun uluslararası yayınlanmış makale ve patentleri vardır.

Aynı zamanda 1987-1993 yılları arasında AVL Araştırma Merkezinde Metabolit Sensörler konusunda araştırmacı ve yönetici olarak görev yaptı.

Türkiye’ de LAB’ lı deterjanlara geçişin öncülüğünü yaptı. Mart/2010 yılında Ankara’ da dünyanın 3. büyük Tohum Gen Bankasının açılmasına ve yine aynı yıl Haziran/2010 da Türkiye’ nin ilk Resmi Tıbbi Bitkiler Araştırma Laboratuvarının açılmasında etkin görev aldı.

Bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını 40 yılı aşkın bir zamandır aralıksız sürdüren Prof. Saraçoğlu halen, İleri Bitki Kimyası konularında Marmara Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim dalında ve İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Gıda Güvenliği Bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler vermektedir.