1-Facebook'ta eşiniz dostunuz resim, video paylaşırken zaman zaman sizi de etiketleyerek (tagleme) istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir. Sizin onayınız dışında resim, video ve lokasyonunuzun etiketlemesini birkaç gizlilik ayarı ile önlemek mümkün. Zaman tüneline geçmiş Facebook hesaplarında etiketleme için gizlilik ayarlarına göz atalım. Facebook ana sayfadan sağ üstten gizlilik ayarlarını seçiyoruz.

2- Gizlilik ayarları ana sayfasından Zaman Tüneli ve Etiketleme başlığından Ayarları Düzenle seçeneğine tıklıyoruz.

3- Zaman Tüneli ve Etiketleme menüsü altında 7 farklı güvenlik ayarı mevcut. Şimdi bu ayarlara göz atalım.

4- Zaman tünelinde arkadaşlarınızın paylaşımda bulunmasını istemiyorsanız bu seçeneği Hiç Kimse yapmanız yeterli.

5- Zaman tünelinizde arkadaşlarınızın paylaştıklarını kimlerin görebileceğini bu seçenekten istediğiniz şekilde detaylandırabilirsiniz.

6- Etiketlendiğiniz gönderileri kimlerin görebileceğini buradan düzenleyebilirsiniz.

7- Arkadaşlarınızın sizi etiketlediği gönderileri zaman tünelinde yayınlanmadan önce gözden geçirip onay verebilmek için bu seçeneği Açık konumuna getirmelisiniz.

8- Arkadaşlarınızın sizi eklediği etiketleri Facebook'ta yayınlanmadan önce gözden geçirmek ve onaylamak için bu seçeneği Açık konumuna getirmelisiniz.

9- Facebook'un henüz başarılı bir şekilde çalışmayan fotoğraf tanıma özelliği başınıza iş açmasın istiyorsanız bu seçeneği Hiç Kimse yapmanızı öneriyoruz.

10- Birlikte gezip dolaştığınız arkadaşlarınızın sizin yerinizi Facebook'tan mobil yerler uygulaması ile paylaşmasını istemiyorsanız bu özelliği de Devre Dışı yapmanınızı öneriyoruz. Gizlim saklım yok, şeffaf bir hayatım var diyorsanız bu ayaların hepsini açık konuma getirip keyfinize bakın.

Yorumlar