HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 2017 bütçe görüşmelerinde konuştu. Beşiktaş'ta yaşanan saldırıyı kınayan Yıldırım, "Bu ülkede, yaşam çok ucuz. Bir de, o ölüm biçimlerinin basında nasıl yer aldığına bakın. Bu ülkenin bir milletvekili olarak gazete manşetlerinden utandım. Başkanlık siteminin, “büyük devrim” diye manşetlere alınmasından utandım" diye konuştu.

Figen Yüksekdağ’ın kaldığı bloğun tamamı boşaltılmış durumda

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın cezaevi koşullarına dikkat çeken Yıldırım, “Eş Genel Başkanımız, Meclis’e faks çekmek için faks numarasını istiyor, eline yazdığı o faks numarası siliniyor. İşte faşizm budur” dedi.

Yıldırım Konuşmasını şöyle sürdürdü:

Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, Kandıra Cezaevinde tek kişilik hücrede. Yetmiyor, 16 Kasım’dan bu yana hiçbir avukatı ile dosyasına ilişkin not alıp veremiyor. Üyesi olduğu TBMM’ye faks çekmek için faks numarasını istiyor, eline yazdığı o faks numarası siliniyor. İşte faşizm budur.

Figen Yüksekdağ’ın kaldığı bloğun tamamı boşaltılmış durumda. Yetmiyor, ortak alana çıkarılmıyor. Yetmiyor, revire giderken ayakkabısını çıkarması isteniyor. Küstahlığa bakın! Rehine politikası budur. Guantanamo'da da böyleydi.

Bu, siyasi bir kararın sonucudur. Oradaki gardiyanın haddine mi? Onun önüne ne konulmuşsa, onu yapar. Şırnak’a çadır bile kurmadınız Yakıp yıktığınız şehirleri yeniden yapacağınızı söylemiştiniz. Çadır bile kurmadınız Sayın Bakan. Şırnak’tan geliyorum. Şırnaklılar yıkılan evlerinin altında eşyalarını arıyor, bulamıyorlar. Çünkü Şırnak’ın yıkımı işi, evlerdeki eşyaların alınabilmesi karşılığında verilmiş.