Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Maraş merkezli depremlerin ardından hükümete yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

Deprem bölgelerine AFAD’ın 4. Günde ulaşması, organizasyon eksikleri, gönüllü yardım kuruluşlar ve siyasi patilerin yardımlarının engellenmesi, askerin sahaya çıkarılmaması ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlanması eleştirilerin başında gelirken Çekirge, sorumluluğu müteahhitler ve yapı denetim firmalarında buldu.

Eleştirilerin yapıcı olmadığını savunan Çekirge, “Devlet olma adına sakin kalmaya çalışıyorlar. Yorgunlar" dedi.

Çekirge, "Bir tarafta muhalefet ve eleştiriler. Yapı denetim eksikleri. Aç gözlü müteahhitler...İlk 48 saat tartışmaları. Yapıcı olduğu sürece eleştiriye tamam... Ama sonuçta arkadaşlar, öteki tarafta gecesini gündüzüne katarak çalışanlar var. Onları da görmeliyiz. Bütün bakanlar, bürokratlar günlerdir sahadalar. Gece gündüz elden ne geliyorsa oradalar. Kimisi traş olmaya vakit bulamamış. Kimisi gece nerede yer bulursa orada uyuyor. Televizyonda konuşan bakanların yüzlerine, ruh durumlarına dikkat ediyor musunuz? Onca acıya şahit olmuşken, içleri kan ağlarken, gözyaşları içlerindeki hıçkırıklara düğümlenmişken... Devlet olma adına sakin kalmaya çalışıyorlar. Yorgunlar" görüşünü savundu.

Çekirge yazısında, "Ama bu asrın felaketinde yaraları sarmak için daha çok iş var...Eminim onlara bir “Helal olsun” demek bile enerji olacaktır. Ben buradan söylüyorum. Şimdi elimden gelen bu. En azından böyle bir katkım olsun: Her birinizden Allah razı olsun... Gücünüz kuvvetiniz eksilmesin..." diye ifade etti.

Yazının tamamı burada.