İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinin Kürt sorunu dahil birçok başlıkta sorunları çözeceğine inandığı söyledi.

AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'KÜRTLERE KARŞI TUTUM OLSAYDI İYİ PARTİ'DE OLMAZDIM'

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba, "HDP'ye yönelik İYİ Parti adımı insanları rahatsız eder mi?" sorusuna "Kürtlerin, Türklerin ve Alevilerin de sorunları vardır. Bu sorunları çözecek olan demokrasiye inanan partilerin bir zaferi olacaktır. İYİ Parti bu konuda en önemli aktörlerin başında gelmektedir. Bu ülkeyi yönetebilecek kapasitede bir parti olduğumuzu ispat edeceğiz. Bu konuda Meral Akşener ve İYİ Parti hiçbir zaman ayrım yapmayan bir parti olduğu şeklinde gördüm. Kürtlere karşı bir herhangi bir tutum olsaydı Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'de olmazdı" dedi.

'İMAMOĞLU ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASİ AKTÖR'

Karar'a konuşan Fakıbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasının ardından Saraçhane'de yapılan mitinge dair de konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in birleştirici bir role sahip olduğunu söyleyen Fakıbaba şöyle konuştu:

"Bu kararı hükümetin lehinde olarak düşünen arkadaşlar var ise İstanbul seçimlerini kaybettiklerindeki pozisyona düşeceklerinin farkında değiller. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin çok önemli bir siyasi aktörüdür. Saraçhane meselesi değerli. Meral Hanım'ın anında oraya hareket etmesi, Ekrem Bey'i adaletsizlikle karşı karşıya kaldığı durumda yalnız bırakmaması kadar insani bir görev olamaz. Hükümet altılı masayı dağıtmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Hükümet altılı masaya nifak sokmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Altılı masa seçimin önemli olduğunu çok iyi biliyor."

AK PARTİ'DEN AYRILIŞ

AK Parti'den ayrılmasına da değinen Fakıbaba parti geçişinde bu duruma sevinen insanlar olduğuna dikkat çekti. AK Parti'yi bıraktığı için çok üzülen arkadaşları olduğunu aktaran Fakıbaba, "Bir kısım arkadaşlarda çok sevindi. 'Gerçekten güç veriyordun' diyenler oldu. 'Fakıbaba aramızdan ayrıldı şimdi biz daha rahatız' diyen kişiler oldu. Genel olarak Urfa halkı gerçekten beni seven tarafta. Antalya, Adana ve İzmir'de de aynı manzarayla karşılaştım" şeklinde konuştu.

Eski partisinin 2023 seçimlerinde çok zor bir durumla karşı karşıya kalacağını belirten Fakıbaba "Bütün soruların anahtar kelimeleri şunlar; ekonomi, hukuk, adalet, demokrasi, bağımsız yargı, kuvvetler ayrılığı, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, yozlaşma, israf, gelirin eşit bir şekilde vatandaşlara dağıtılamaması. Bütün anahtar kelimeler bunlardır. Bunlara baktığınızda 2023'ü görmek çok büyük bir kehanet değil. 2023'ün AK Parti açısından çok zor geçeceğine ve seçimlerin muhalefetin lehine sonuçlanacağına yürekten inanan biriyim" dedi. 

URFA'DAN BEKLENTİLER

Fakıbaba, İYİ Parti'nin Urfa'daki beklentilerini aktardı ve göçün yönetilememesini eleştirdi. "Hükümet olarak göçmenler konusunu iyi yönetemedik. 500 bin insanın yaşadığı ve ucuz emeğin olduğu bir yerde tabii ki Urfalı hemşerilerim haklı olarak sıkıntılar içinde oldu. Bu konuda uyarıda bulundum. Urfalı vatandaşlarım sıkıntılar yaşadı, kültürel bağlamda farklılık oldu" diyen Fakıbaba şöyle devam etti:

"Urfalı hemşerilerimin beni sevdiğini ve bana güvendiğine inanıyorum! Halk için siyaset yapıyorum! Çok sayıda vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Halk kararını verecektir. Urfa'da da çok sayıda milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Meral Akşener, demokrat bir lider. Partiler bir araçtır. İYİ Parti'de yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda, kabul görmediğimde, kibir gördüğümde İYİ Parti'yi ilk terk edecek kişi Ahmet Eşref Fakıbaba'dır. Açık ve net. Ben şunu görüyorum ki; çok mükemmel bir liderimiz var. Halkı dinliyoruz, elimizdeki verileri başkanımıza iletiyoruz. İYİ Parti'de oturmuş bir yapısallık var. Bizim için makam ve mevki önemli değil. Önemli olan halkın problemlerini çözebilecek projelerin önüne geçilmemesidir. Bütün umudum bu."