8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurye olarak evine çiçek getiren kişinin elindeki boş kağıdı teslim tutanağı sanıp imzalayan Şükran Candan'ı (55), 2 ay geçtikten sonra kiracısı 95 bin dolarlık senetle mahkemeye verdi. 1'i yazlık 5 evi, 1 arabası ve 1 motosikleti haciz edilen Candan, kendisini kiracısının dolandırdığını belirterek, Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne hacizlerin ve icraların durdurulması davası açtı.

Adana'nın Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Şükran Candan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evine çiçek geldi. Candan, çiçeği alırken kendisine uzatılan boş kağıda imza attı. Üzerinde isim bulunmayan çiçeği eve koyan Candan, çocuklarına kendilerinin gönderip, göndermediğini sorunca aldığı olumsuz yanıtla paniğe kapıldı. Çiçekçiye ulaşan Candan ailesi, annelerinin imza attığı kağıdı istedi. Candan ailesine, imza attığı öne sürülen kağıt verildi.

BİRÇOK İSMİ AYNI ŞEKİLDE DOLANDIRDILAR

Şükran Candan, 25 Nisan'da kızı ile birlikte 'E-Devlet' uygulamasına baktı. Orada kendi adına açılan icra dosyasını gören Candan, durumu çocuklarına haber verdi. Avukata giden Candan ailesi, Halil B.'nin 95 bin dolarlık senet için alacağı karşılığında Şükran Candan'ın 1'i yazlık 5 ev, 1 otomobil ve 1 motosikletine haciz koydurduğunu öğrendi.

Halil B.'yi arayan aile, 'Ben annenize 95 bin dolar verdim' cevabını alınca durumu polise bildirip avukatları aracılığıyla da haczi durdurup, karşı dava açtı. Candan, ailesiyle birlikte yaptıkları araştırmada Halil B. ile arkadaşı Nuray F.'nin birçok insanı aynı yöntemle dolandırdığı yönünde bilgilere ulaştıklarını belirtti.

E-DEVLET UYGULAMASINDAN FARK EDİLDİ

Başından geçen olayları anlatan Şükran Candan, yetkililerden yardım isteyip suçluların hak ettiği cezayı alması gerektiğini söyledi. Candan, "Eve bir çiçek geldi. Gelen kurye 'Buraya imza at' dedi. Ben de oğlum göndermiştir diye düşünüp imza attım. Sonra zaman geçti Nuray ile yanında Gökçe isimli bir kadınla yanıma geldi. Nuray bana 'Halil sana böyle bir senet yapmış. Dikkat et' dedi. Ben de kimseye imza atmadığımı söyleyip söylenilenleri dikkate almadım.

Ancak daha sonra kızımı aradım ve E-Devlet'e baktık. Orada gerçeği gördük. Halil B.'nin bana senet yaptığını, bütün mal varlığıma da haciz koydurduğunu gördüm. Halil ve Nuray'ı aradım. İlk başta bilmiyor gibi konuştular sonra 'Haciz koymuşsun' deyince telefonu kapattılar" ifadelerini kullandı.

DOLAR SENEDİ YAPILDI

Bütün mal varlığında haciz olduğunu söyleyen Şükran Candan, "Ben şimdi çok mağdurum. 5 dairem, motosikletin ve arabamda icra var. Toplam 1 buçuk milyon lira. Bu mal varlığımda 1 buçuk milyon lira yapıyor zaten. Ben hiçbir senede imza atmadım. Ben sadece çiçek teslim aldım ve imza attım. Onun üzerine dolar senedi hazırlamış. Ben ne dolar gördüm ne de başka bir para aldım." dedi.

İCRALAR DURDURULDU

İcrayı durdurmak için 150 bin lira para yatırdığını, o parayı da akrabalarından borç aldığını belirten Candan, "1 günün içerisinde o parayı bulduk, teslim ettik ve icrayı durdurduk. Benim oğlum Halil'i arayınca telefonda 'Ben annene 95 bin dolar teslim ettim' diyor. Benim Halil'den alacağım var, vereceğim yok. Bir an önce bunlar çözülsün. Benim gibi birçok insan mağdur. Birçok kişi geldi ve anlattı. Şu an dava sürüyor. Tek mal varlığım bu evler. Evlerde de çocuklarım oturuyor. Yardım bekliyorum." diye konuştu.

Candan, avukatı aracılığıyla yapılan hacizler ve icra işlemlerine karşı Adana Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne ihtiyadi tedbir talebiyle 'Menfi tespit ve kıymetli evrağın iptali' davası açtı.