Etkinlikler kapsamında ilçede bulunan İbramaki Sanat Galerisi, Erdoğan Öven Engelliler Köyü öğrencileri tarafından, Kuşadası Belediyesi Drama Eğitmeni Mehmet Turan koordinatörlüğünde hazırlanan el işi sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. “Bir Renk Bin Umut” adlı serginin açılışına engelli öğrencilerle birlikte Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı Canan Güler, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Kayalı, göreve geldikleri günden bugüne kadar Kuşadası’nda engelsiz bir yaşam oluşturmak için çalıştıklarını belirterek Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nün tüm dünyaya örnek olacak bir proje olduğunu ifade etti. Gerçek engelin sevgisizlik olduğunu ifade eden Kayalı, Kuşadası Engellileri Koruma Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Canan Güler’in Kuşadası’ndaki tüm engellilere kucak açtığını belirtti.



Kuşadası Belediyesi Drama Eğitmeni Mehmet Turan ise Kuşadası’nda engelsiz bir yaşamı var etmek için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirterek “ Haftanın 2 günü Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde engelli öğrenciler ile birlikte sanatsal atölyeler düzenliyoruz. Amacımız engelsiz bir Kuşadası oluşturmak. Öğrencilerimiz atölyelerimiz sayesinde hem güzel vakit geçiriyorlar hem de bir şeyler üretmenin hazzına varıyorlar. Engellilerin yaşamda aktif rol almalarını sağlamak bizim için bir görev” dedi.

Erdoğan Öven Engelliler Köyü öğrencileri tarafından, Kuşadası Belediyesi Drama Eğitmeni Mehmet Turan koordinatörlüğünde hazırlanan “Bir Renk Bin Umut” adlı el işi sergisi 9 Aralık tarihine kadar İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilir.