Hıdır Işık

Milyonların diline dolanmış şarkılarıyla, insani duyarlılığıyla, düşüncenin ve düşünmenin aydınlık çizgisinde olmanın mücadelesini vermekle tanınan sanatçı Ferhat Tunç, sanat yaşamının 35.yılı dolaysıyla düzenlenen Türkiye konserlerinin ilk etabını Adana ve Mersin’de verecek.   

Tunç 35.yıllık sanat yaşamının yalnızca bir döneminde değil, her evresinde gerek müzikal üretimi gerekse toplumsal mücadeleye adanmış duruşuyla örnek bir sanatçı olmayı başarmıştır. Sanatçının sosyal medya hesaplarından yapılan Adana ve Mersin konserleri duyurularının ardından, on binlerce seveni bulundukları illerde konser olup olmayacağının bilgisini öğrenmek isteyen yüzlerce yorum ve binlerce etkileşimde bulunarak adeta gerçek bir sanatçının nasıl olması gerektiğinin profilini çizdiler.

Sanatçının coşkunluk uyandıran konser haberi aynı zamanda, siyasi, sosyal ve ekonomik yönden ürkütücü bir anaforun kıyısında bulunan ülke gerçekliğinin bilincinde olan ve bunu dillendirdiğinden dolayı her türlü hırpalanmaya maruz kalmış kitlelerin, nefeslenmek ve umut etmenin özlemine olan sabırsızlığı içinde olduğunu da gösteriyor hiç şüphesiz.

Tunç, 12 Mayıs Cumartesi günü Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ve 14 Mayıs Pazartesi günü Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde vereceği konserlerle sanat yaşamına dair 35 yıllık hafızayı tazeleyecek. Konserlerde aynı zamanda sanatçının hayatından kesitler sunan ve gazeteci Can Dündar’ın seslendirdiği “Tarih Bize İyi Davranmadı” adlı belgeselde gösterime sunulacak.