Dünyaca ünlü Amerikalı entelektüel Prof. Dr. Noam Chomsky, Boğaziçi Üniversitesi Tarih, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinin ortaklaşa gerçekleştireceği dersi Hrant’a ithaf edecek.

ABD’li ünlü dilbilimci ve muhalif yazar Noam Chomsky 18 Ocak’ta Türkiye’de. Vereceği dersin başlığı ise “Türkiye ve Gelişen Dünya Düzeni”.

Ders 18 Ocak’ta, saat 15.00′da Güney Kampüs’teki Albert Long Hall salonunda gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nde her yıl Hrant Dink'i anmak üzere gerçekleştirilen konferansın altıncısı olan etkinlik, okul dışından katılıma açık olarak gerçekleşiyor.

Ders İngilizce olacak, sınıfta simültane çeviri hizmeti de verilecek.

Chomsky'nin dersi eşzamanlı olarak, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'ne direkt yayın yapılacak ve buradan da takip edilebilecek.

Noam Chomsky'nin anarşizm üzerine ve anarşizmle ilgili yazılarının bir araya getirilmesinden oluşan ve anarşizme karşı tavrı ile sisteme ve solun diğer akımlarına karşı eleştirilerinden oluşan "Anarşizm Üzerine" kitabı da Agora Kitablığı’ndan yeni çıktı.

BİR SÜRE ÖNCE GAZZE’DEYDİ

Noam Chomsky son zamanlarda Gazze'ye giderek Filistin İslam Üniversitesi'nin düzenlediği bir konferansa katılmasıyla ilgi odağı olmuştu. Chomsky, konuşmasında İsrail ablukasının sona ermesi çağrısında bulunmuştu.