Yaşam ve Dayanışma Yolcuları, ‘Cerattepe'de madene hayır demek için’ 17 Eylül 2016 tarihinde Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda etkinlik düzenliyor.
 
Çeşitli ekoloji hareketlerinden yaşam savunucuları Artvin'de verilen yaşam mücadelesine karşı duyarlılığını ortaya koymak ve yereldeki direnişin sesini yükseltmek için bir araya geliyor.
 
Yaşam ve Dayanışma Yolcuları’nın düzenlediği etkinlik programı şöyle:
 
“17 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak forumda ele alınacak ana konu Cerattepe Direnişi ve 19 Eylül'de Rize İdare Mahkemesi'nde görülecek Cerattepe duruşması olmakla birlikte genel olarak ekoloji mücadelesinde içinden geçtiğimiz tarihsel süreçte koordinatlarımızı bulmaya çalışacağız.


 
Forumda Bergama'da siyanürle altın aramaya karşı verilen mücadelenin simge isimlerinden Oktay Konyar aramızda olacak ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Gezi sürecinde yaşam savunucularına verdiği destekle öne çıkan Antikapitalist Müslüman yazarlardan R. İhsan Eliaçık, kentsel dönüşüm projelerine karşı verilen mücadelelerden tanıdığımız Mimarlar Odası avukatlarından Can Atalay, İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Hasibe Özkan, Munzur Koruma Kurulu'ndan Hasan Şen de aramızda olacak. Forumda bunun dışında pek çok başka katılımcı da yer alacak.
 
18.00'de başlayacak konserimizde Doğu Karadenizli ve Artvinli sanatçılar, Damla Şahin, Yudum Şahin, Tamara Şahin Gundaridze, Aydoğan Topal ve Ümit Taşkıran sahne alacak.
 
Yaşam ve Dayanışma Yolcuları 17 Eylül'de gerçekleşecek etkinliğin ardından 19 Eylül 2016’da Rize İdare Mahkemesi’nde yapılacak Cerattepe Duruşması için İstanbul’dan yola çıkacak. Yaşam ve Dayanışma Yolcularına katılmak ve ücretsiz gidiş/geliş olanaklarından yararlanmak için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
#YaşamVeDayanışmaYolcuları #YaşamİçinDayanışmaİçinYolladarız
 
Etkinlik için: https://www.facebook.com/events/1144941018905511/