Valilik kararıyla müzik festivalinin yasaklandığı Eskişehir’de üzerinde isim ve imza yer almayan gerici bir broşür dağıtıldı.

Broşürde LGBTİ’lerin katledilmesi çağrıları yapılırken bu çağrılara İslami referanslar verildi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın kent genelinde 15 gün süre ile etkinlikleri yasaklamasının ardından Odunpazarı’da bulunan Emek, 71 Evler, Erenköy ve Yenidoğan Mahallelerinde dağıtılan broşürde LGBTİ’ler hedef alınarak öldürülmesi, recm edilmesi ve hatta yakılması çağrıları yer alıyor.

Kitapçıkta Konya merkezli ‘livata’ adlı bir web sitesinin ismi yer alıyor. Hz. Muhammed’den alıntılar yapılan broşürde İslam alimi olarak tanıtılan İbni Abbas’ın “Lut kavminin yaptığını (erkek erkeğe teması) yapan kimseleri, her ikisini de görürseniz öldürün” dediği belirtiliyor.

Kitapçıkta ayrıca “Bazı alimlere göre bunu yapanlar evli olsun bekar olsun recmedilirler. Bu İbn-i Abbas, Şabi Zühri, İmam Malik, İmam Ahmed, İshak, İbrahim ve Nehai’nin görüşüdür. Nehai, ‘Bir kimseyi iki kere recm etmek olsaydı o da livatayı işleyenler olurdu’ dedi. İmam-ı Şafii’nin son sözüne göre ‘Bunu yapanların her ikisi de hadiste geçtiği gibi öldürülür.’ Musannif diyor ki ‘Halifelerden dört kişi livata yapanları ateşte yaktılar” gibi ifadeler de yer alıyor.

Kaynak: Evrensel