Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Patriot füzelerle ilgili TBMM Genel Kurulu'na bilgi vermesinin ardından gruplar da görüşlerini ifade etti. Bu vesileyle kürsüye çıkan Ertuğrul Kürkçü konuşma esnasında gürledi.

BDP Grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Suriye'den kimyasal silahların Türkiye'ye karşı kullanılacağına dair hiçbir işaret gelmediğini belirterek, "Türkiye, Suriye'de uluslararası emperyal müdahaleye eklenmek bakımından kendi başına karar vermesine son veren, onu NATO düzleminde hizaya çeken bir operasyona tabi olmuştur. Türkiye'ye Patriot füzelerin konuşlanmasına Rusya ve İran karşı çıkıyor, kendilerine karşı tehdit olarak görüyorlar'' dedi.

AK Parti'li bazı milletvekillerinin kendisine laf atması üzerine Kürkçü, ''sus, sus ya... Ukala. Rusya ağzı diye bir ağız yok. Bizi komşularımızla gereksiz çatışmalara sokabilecek uluslararası basınçlara göğüs gerebiliriz. Niçin dünyanın en büyük güçlerinden biriyle dostça geçinmek mümkün iken, onlar sizin çıkarlarınıza halel getirmiyorken, ABD çıkarı gerektiriyor diye onların peşine takılıyorsunuz? Batı dediğiniz şeyin özü Pentagon ve NATO 'dur. ABD'nin dediğini yapmak zorunda mıyız? Mecbur muyuz ABD'nin dümen suyunda hareket etmeye?" diye karşılık verdi.

Başkanvekili Akşener, BDP ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.