Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; HDP Eş Genel Başkanlarına Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Saruhan Oluç eşlik ediyor.

KILIÇDAROĞLU DESTEK İSTEYECEK

Ceren Bayar'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimi için HDP’den destek isteyeceği görüşmede, HDP Eş Genel Başkanlarının Eylül 2021’de açıkladıkları 11 maddelik tutum belgesini ve Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümüne ilişkin önerilerini iletmesi bekleniyor.

Daha önce aday çıkarma kararını yeniden değerlendireceğini açıklanan HDP, aday konusundaki tutumunu bu görüşmeden sonra netleştirecek.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta HDP Genel Merkezi’nde HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar’ı ziyaret edeceği açıklanmıştı. Ziyaretten iki gün önce HDP tarafından yapılan açıklamada programların yoğunluğu gerekçe gösterilerek görüşme ertelenmişti.