TİP Genel Başkanı Erkan Baş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Baş, "Emek ve Özgürlük İttifakı çaresiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer ikinci tura kalınırsa ikinci tura kalacak aday bizim adayımız olur” ifadelerini kullandı.

TELE1'de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gündem Özel programına katılan Erkan Baş, geçmiş Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan hatalara değinerek “Erdoğan’ın taklitlerinden sakınılması lazım” yorumunu yaptı. Baş, yaklaşan seçimlerde sorumlu davranılması gerektiğini söyleyerek, “Sorumlu davranılmazsa, Emek ve Özgürlük İttifakı çaresiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer ikinci tura kalınırsa ikinci tura kalacak aday bizim adayımız olur” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş’ın açıklamaları şöyle:

"Muhalefet, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çizdiği sınırlar içinde hareket etmeye zorlanıyor. Biz esas olarak bunu kabul etmediğimizi göstermek için tavır gerçekleştirdik. Anayasadaki yemine uygun bir Cumhurbaşkanlığı sergiliyor olsa bugün yaşadığımız şeyi olağan bir durum olarak karşılayabilirdik. Tayyip Erdoğan 5 yasama yılında kaç kere Meclis’e geldi. Sadece kendi konuşacağı zaman geldi. Hatta kendi konuşacağı zamanlarda bile yardımcılarını, Bakanları görevlendirdiği çok oldu. Aslında şöyle tarif edilebilir: Erdoğan Meclis kürsüsünde de yüzüne karşı yapılacak  bir eleştiriyle muhatap olamamak için kendisinden başkasının konuştuğu hiçbir yere gelmiyor. Kendisinin Meclis’e saygısının olmayan bir kişiye Meclis’in saygı göstermesini beklemek bize olağan gelmedi. Temel dertlerinden bir tanesi Meclis’i notere çevirmek. Muhalefetin verdiği kanun teklifleri Meclis’te gündem dahi yapılmamış. Bununla hesaplaşmamız lazım. Recep Bey harikalar diyarında.

'VEBALİNİ TÜM ÜLKE ÖDEDİK'

İsim tartışmasına kilitlenmiş bir Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşıyoruz. Biz bir dayatmada bulunmayı uygun bulmuyoruz. Biz dedik ki gelin iki seçimden çıkarttığımız sonuçlarla seçime girelim nedir bu sonuçlar. 2014’de Erdoğan’ı Erdoğan’la yenmeye çalışıldı. Ekmeleddin İhsanoğlu’yla. Başarısız olundu. Erdoğan’ın taklitlerinden sakınmamız lazım. Başarısız olunca vebalini tüm ülke ödedik. 2018 Seçimlerinde zaten karşıda Tayyip Erdoğan var. Onun karşısına ne kadar çok aday çıkarsa ilk turda kazanması o kadar zor olur. İkinci turda da karşısında kim kalırsa gider ona oyumuzu veririz. Senaryo buydu. Fakat sahaya çıktığımızda şununla karşılaştık. Muhalefetin adayları adaylar 2. tura kalma yarışına girdi ve kaybedildi. bunlardan çıkartılan sonuç: Erdoğan karşısındaki direnen toplumsal kesimlerin dışlanmadığı bir adayın tek aday olarak çıkması gerektiğini söylüyoruz. 

'İKİNCİ TURA KALACAK ADAY BİZİM ADAYIMIZ OLUR'

Türkiye AKP’ye sığmaz ama Türkiye altılı masaya da sığmaz. Biz  bu konuda sorumlu davranma çağrısı yapıyoruz. Sorumlu davranılmazsa. Emek ve Özgürlük İttifakı çaresiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer ikinci tura kalınırsa ikinci tura kalacak aday bizim adayımız olur.”