CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için ''Baba-oğul gibiyiz'' ifadeleri siyasette tartışma konusu oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü AKP grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatarak ''Oğluna sahip çık'' dedi.

Erdoğan'ın sözlerine CHP ilk yanıt Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, ''Kılıçdaroğlu’nun geçmişte baba oğul gibiyiz, kardeş gibiyiz deyip de bugün gırtlak gırtlağa geldiği, hainlik ile suçladığı kimse yok'' dedi.

''SOYLU ÜÇÜNCÜ OĞLU MU?''

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan'ın yaşadıklarını hatırlatan Özel, ''Ama ben Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aramızdaki kardeşlik hukukunu bozamazlar’ dediği partisinin ikinci genel başkanı olan Sayın Davutoğlu’na hain dediğini, Sayın Davutoğlu’nun siyasi toplantılarını provoke ettiğini biliyorum. Kemal Bey birine oğlum gibidir diyorsa, o kişi de onur duydum, gurur duydum diyorsa Recep Tayyip Erdoğan’a şaka yapmak değil, anasını ağlattığı gözü yaşlı yoksulların, kimsesizlerin, güvencesizlerin derdine derman olmak düşer.  Dünden bugüne her söylediği sözü çiğneyip, örneğin kendisine en ağır sözleri söyleyen Süleyman Soylu üçüncü oğlu mu? Onu bir açıklasın'' ifadelerini kullandı.